Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Üzenet az olimpiára készülő magyar sportolóknak
Üzenet az olimpiára készülő magyar sportolóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. július 08.
Július közepéig van lehetőség arra, hogy a tokiói olimpián résztvevő magyar sportolóknak egy naplóba jegyezve eljuttassák a szurkolók biztató, erősítő gondolataikat. A Magyar Olimpiai Bizottság védnökségével indult el az Újra úton az olimpiai fáklya! programsorozat Kovács István vezetésével. A hosszútávfutó óvodákban, nyári táborokban tartja a mozgást és az olimpiát népszerűsítő foglalkozásokat, és gyűjti a szurkolói üzeneteket.

 

 

A járvány enyhülésével folytatódhatott az Újra úton az olimpiai fáklya! programsorozat, amely a Magyar Olimpiai Bizottság védnöksége alatt indult el még a tavalyi évben.
Kovács István hosszútávfutó, aki tagja volt a 2008-as pekingi játékok magyar fáklyavivőinek, az ott kapott ereklyét, valamint az olimpiai naplót viszi magával a mozgást és az olimpiát népszertűsítő találkozókra.

Fejér megyében és Székesfehérváron – amíg tartott a tanév – iskolákban, valamint óvodákban, most pedig nyári táborokban mozgatja meg a gyereket, de szívesen fogadták már munkahelyi közösségek is, ahol a résztvevők egy közös futást követően élménybeszámolót hallhatnak, egy olimpiai kvízben mérhetik tudásukat, majd a míves olimpiai naplóban üzenhetnek fotókkal és bejegyzésekkel, akár név szerint említve kedvenc sportolójukat is. Kovács István arról is mesélt, hogy a gyermekek mennyi szívhez szóló rajzzal, üzenettel biztatják az idei évre halasztott játékokra készülő versenyzőket.

A tematikus tömegsport rendezvények (Mikulás- és Nyuszi-futás) szervezője az ÖKK kérdésére azt is elmondta, hogy a családok, baráti társaságok, kisebb és nagyobb közösségek, vagy akár egyének üzeneteit és fotóit július 15-ig e-mailben is eljuttathatják hozzá, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre. A biztató szavakat tartalmazó könyv, amely hozzájárul majd sportolóink sikeréhez, Tokióba repül, a játékok végén pedig a MOB Sportmúzeumában foglalja el helyét, a riói és pekingi napló mellett.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >