Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 05.
2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.

 

 

A Seregélyesi út melletti ipari területen több üzemmel is rendelkező STX Horseboxes Kft. 2009 óta működik Székesfehérváron. A belga tulajdonú cégcsoport egyedi, luxuskategóriás lószállító járműveket gyárt, de immár jelen vannak az autó- és motorsport kiszolgálásában, sőt COVID-szűrőállomássá alakított modellt is készítettek már.

Most a legújabb, 6000 m2-es gyártócsarnokot avatta a cég, amit teljesen saját erőből építettek. Mint Massimo Emanuele ügyvezető elmondta, a közel kétmilliárd forintos beruházással Székesfehérváron immár 17.000 négyzetméteren zajlik a termelés. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, akik egy műszakban dolgoznak, és a tervezéstől a teljes összeállításig minden itt zajlik az egyedi járművek kialakítása kapcsán.

„A tavalyi évben közel ezer kész jármű hagyta el magyarországi termelőegységeinket. Termékeink között megtalálhatóak a kétlovas kisteherjármű felépítmények, a luxus, illetve több ló szállítására alkalmas és lakótérrel is rendelkező kamionok, a lakóautók, valamint egyéb egyedi járművek is.” – hangsúlyozta az ügyvezető, aki hozzátette: a fehérvári üzem sikere az itt foglalkoztatott szakképzett munkaerőben rejlik.

Luka Tímea
személyzeti osztályvezető megerősítette, hogy a járműfelépítményeik iránti folyamatos kereslet miatt mindig vannak nyitott pozícióik, amelyekbe várják a szakmunkások – többek között a lakatos, villanyszerelő, fényező végzettséggel rendelkezők – jelentkezését. „Nem csak a jelenre koncentrálunk, évek óta több helyi és környékbeli szakiskolával kapcsolatban állunk, ahonnan a duális képzés keretében, valamint nyári egybefüggő gyakorlatra is várunk asztalos, lakatos, villanyszerelő, fényező, kárpitos, valamint mérnök diákokat.” Az aktuális állásajánlatok a cég Facebook-oldalán olvashatóak.

A csarnokavató ünnepségen Székesfehérvár Önkormányzatát Lehrner Zsolt alpolgármester képviselte, aki örömét fejezte ki a duális képzésben való részvételért, valamint a folyamatos fejlesztésekért is. Mint mondta, Székesfehérvár nemcsak hazai, hanem közép-európai viszonylatban is fontos gazdasági központ, és a város stratégiai partnerként tekint az itt működő cégekre. „Székesfehérvár városa nevében szeretnék köszönetet mondani a Stephex Groupnak azért, hogy 2009-ben Székesfehérvárt választották központjuknak, az STX Horseboxes Kft-nek és valamennyi munkavállalójának pedig gratulálni az új beruházáshoz. Kívánom, hogy még hosszú évtizedekig városunkban készüljenek Európa kiemelkedő minőségű lószállító járművei!”

Az avatóünnepséget követően egy fát ültettek el közösen az új csarnok mellett, majd gyárlátogatásra indultak a résztvevők. A szűk körű ünnepségen a cég vezetői vettek részt, de a nap folyamán valamennyi dolgozójuk és családtagjaik is bejárhatták a gyártóegységeket, közösen megünnepelve a legújabb csarnok elkészültét.

Az üzemet végigjárva kiderült, hogy valamennyi jármű egyedi megrendelésre, kézi munkával készül. A lószállítók mellett lakóautókat, kamionokat is gyártanak, illetve az autó- és motorsport kiszolgálásába is bekapcsolódott a cég, amely az egykor alig 60 fős „garázscégből” Európa egyik piacvezetőjévé nőtte ki magát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >