Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton
A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 07.
Tegnap délelőtt kezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró 12 méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére holnapig, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

 

 

Folynak a Székesfehérvár Önkormányzata által elnyert 4,479 milliárd forint értékű, uniós támogatásból megvalósuló déli összekötőút építkezési munkálatai. A kivitelezés körülbelül július közepéig ér el az 50%-os fázishoz, mondta el Lepsényi Gábor építésvezető.   

Tegnap délelőtt folyamán kezdték el beemelni a gerendákat a B120 jelű hídon, ami a Pusztaszabolcs – Székesfehérvár vasútvonal felett található. A négytámaszú szerkezet középső nyílása úgy van kialakítva, hogy egy esetleges jövőbeli fejlesztés, korszerűsítés során egy második vágány megépítése is lehetséges. A híd alapozása 18-19 méter hosszú cölöpökből áll, a hídfőknél a csatlakozó úttöltés magassága 6-6,5 méter. Tegnap 12 méter fesztávolságú gerendák kerültek a helyükre, mindhárom támaszközbe 30-30 darab, az utolsó támaszközt szerdán fejezik be.

A másik, B80-as hídon ezek a gerendázási munkák, illetve a betonozás is lezajlott már. Az összekötőút egy másfél km-es szakaszán már aszfaltburkolat is van – a következőkben ennek az aszfaltburkolatnak a kialakítását folytatják, szegélyeznek, alapréteget építenek, illetve hamarosan elkezdik a B120-as híd pályalemez-építési munkálatait. Fontos állomása ez a kivitelezésnek: lényeges fázishoz érkezik el a beruházás, amikor a munkaterületen át tudnak majd menni, amit a vasút jelenleg kettévág.

A déli összekötőút a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP-6.1.5-15-SF1-2020-00006) Székesfehérvár Önkormányzata által elnyert támogatásból valósul meg, az STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében, a tervek alapján 2023. június 30-i határidővel. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >