Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Lóránt Péter
Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Lóránt Péter Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 08.
Dr. Cser-Palkovics András meghívására ma újra Székesfehérvárra látogatott az egykori Alba klasszis, válogatott kosárlabdázó, Lóránt Péter, aki 20 év után idén végleg visszavonult az élsporttól. A találkozó alkalmával a polgármester gratulált a példaértékű karrierjéhez, és a város sportéletéért végzett munkájának elismeréséül Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel tüntette ki Lóránt Pétert, aki profi karrierje után is a kosárlabda háza táján fog tevékenykedni. Bátyjához, Lóránt Andráshoz hasonlóan maga is mint játékosmenedzser dolgozik tovább.

 

 

Lóránt Péter 2002-ben, mindössze 17 évesen mutatkozott be a Körmend színeiben a hazai kosárlabdázás élvonalában, és első szezonjában rögtön bajnoki címet is ünnepelhetett. Pályafutása 2005-ben külföldre vezette: 2005 és 2013 között megfordult a belga Antwerp Giants, a spanyol másodosztályú Bàsquet Manresa és az elsőosztályú Lagun Aro GBC, valamint az olasz Virtus Roma csapatában, de a legjelentősebb állomás 2007 és 2011 között a spanyol másodosztályú CB Ford Burgos csapatában volt, ahol utolsó évében csapatkapitány lehetett.

Nyolc év kitérő után, 2013-ban igazolt vissza először Magyarországra, az Adria-liga résztvevő Szolnoki Olaj csapatába, ahol 2014-ben újra magyar bajnok lett. A 2014/15-ös szezon felénél újra külföld felé vette az irányt: az olasz elsőosztályú Pesaro játékosa lett. Lóránt ezt követően érkezett Székesfehérvárra, ahol négy szezon alatt kék-fehérként Magyar Kupát és bajnoki címet is nyert az Albával. A 2009-ben az év játékosának választott Lóránt Péter 20 éves profi sportolói karrierjétől 35 évesen, idén a Paks játékosaként búcsúzott, hetvenhatszoros válogatottként, háromszoros magyar bajnokként, kétszeres Magyar Kupa-győztesként, olasz bajnoki ezüstérmesként és háromszoros magyar bajnoki ezüstérmesként.

Székesfehérvárra ma két év után, már mint menedzser tért vissza az egykori „Alba csávó” dr. Cser-Palkovics András polgármester meghívására, aki régi jó ismerősként köszöntötte: „Amikor Lóránt Péter bejelentette, hogy visszavonul aktív sportolói karrierjétől, már megfogalmazódott bennünk, hogy megköszönjük neki a Székesfehérvárért végzett munkáját. A Fehérváron töltött éveire visszaemlékezve láthatjuk, hogy nagyon sikeres szezonokat írt be akkori csapatával az Alba történelemkönyvébe, nemcsak a különböző bajnoki és kupagyőzelmek okán, hanem azért is, mert Péter igazi példakép lett a városban. Klubunkhoz rengeteg fantasztikus játékos kapcsolódott az elmúlt évtizedekben, de azt gondolom, hogy ő közülük is a topmezőnybe tartozik. Ezt is megköszönve, a város és az Alba-szurkolók nevében adom át számára ma a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet, bízva abban, hogy menedzseri munkája kapcsán is sok közös sikert ünnepelhetünk még együtt.”

Még emlékszem arra a szintén forró nyári éjszakára két évvel ezelőttről, amikor utoljára a Városházán jártam.” – kezdte gondolatait Lóránt Péter. „Amikor Fehérvárra szerződtem, nagyon bíztam benne, hogy eredményes, az egész pályafutásomban meghatározó fejezet fog elkezdődni. És bizony így is lett! Csodálatos négy évet tölthettem a városban, amiért azóta sem tudok elég hálás lenni a szurkolóknak és Polgármester úrnak. Nagyon sokat jelent nekem ez a mai elismerés is.” – emelte ki az egykori „Alba csávó”, aki a felnövekvő generációnak azt üzente, hogy higgyenek magukban és dolgozzanak sokat az álmaikért. Karrierjéről szólva azt mondta, gyönyörű 20 évet tudhat a háta mögött, és nagy várakozásokkal tekint menedzseri pályafutása elé is. „Ezután sem megyek messzire a pályától: csatlakoztam bátyámhoz, Lóránt Andráshoz, aki már több mint 15 éves ügynöki tapasztalattal rendelkezik, és mára Európa egyik legnagyobb menedzserirodájának igazgatósági tagja. Az ő munkáját segítem már a visszavonulásom óta, és az ügynökség berkein belül Magyarországért felelek.” Lóránt Péter azt is elmondta, hogy az Alba Fehérvár legújabb igazolását, Pongó Marcellt is ő menedzseli, így már meg is van a következő Fehérvárhoz köthető szál a visszavonult klasszis életében.

A sztársportoló karrierjéhez a polgármester mellett Mészáros Attila alpolgármester és Pukler Gábor, az MKOSZ elnökségi tagja is szívből gratulált.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >