Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújul az István Király Iskola udvara
Megújul az István Király Iskola udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 08.
A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében.

 

 

Felújítják az István Király Általános Iskola belső udvarát. Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő a helyszínbejáráson az örömét fejezte ki, hogy a két éve kormányzati forrásból felújított kézilabdapálya után most újabb fejlesztés valósul meg az intézményben. Elmondta, hogy a belső udvar meglévő burkolata töredezett volt, sok helyen felpúposodott, és emiatt balesetveszélyessé vált: „Mindent megtettünk, hogy felújíthassuk: a gyermekek számára biztonságos térkő burkolatot kap most az udvar. Ez a beruházás most a körzet önkormányzati képviselőjének keretéből valósul meg. Bízunk benne, hogy az idén 35 éves iskola már a megújult udvaron fogadhatja a gyermekeket.”

Viza Attila
önkormányzati képviselő elmondta, hogy a nyári tábor után rögtön elkezdték a munkálatokat az Útéppark és a Városgondnokság szakemberei. „A 35 év bizony meglátszott ezen a közösségi téren, és valóban balesetveszélyes is volt, illetve szerettük volna méltóképpen ünnepelni az iskola fennállásának 35. évfordulóját. Ez a két dolog találkozott a beruházás kezdeményezésénél.” – fogalmazott a képviselő. Már felbontották az aszfalt burkolatot, majd a területre új térkő burkolat kerül, több mint 10 millió forintból. Az udvaron található négy zöldszigetet később újítják meg, a tervek szerint társadalmi összefogással.

Krählingné Kovács Tünde
iskolaigazgató köszönetet mondott a beruházás megvalósulásáért, aminek köszönhetően a jubileumi évben megszépült udvar várja az iskola 461 tanulóját.

Az intézmény mellett egy másik fontos fejlesztés is megvalósul: a pandémia előtt elkezdett projekttel, a Saára Gyula-program keretein belül parkolókat újítanak fel, illetve építenek önkormányzati forrásból, 35 millió forint értékben. Az iskolába érkezőket és az itt élőket kiszolgáló fejlesztés összesen 36 plusz 2 „kiss & go” férőhelyet jelent, 22 teljesen új kialakítású parkolóhellyel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >