Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. július 09.
Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet a Városházán tartotta összejövetelét, ahol három település pályázatát támogatták a tagok.

 

 

A Városházán tartotta soros ülését a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A testületet dr. Cser-Palkovics András polgármester vezeti, tagjai pedig Székesfehérvár és 25 környező település. A Bizottság infrastrukturális fejlesztéseket támogat a Városkörnyéki Alapból nyújtott kamatmentes hitellel – amelyet a települések lakosságarányos befizetéseiből képeznek –, így járulva hozzá a helyi közösségek fejlődéséhez.

A csütörtöki ülésen három település – Csősz, Kisláng és Iszkaszentgyörgy – visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmét támogatta egyhangúlag a testület. Csősz Község 8,5 millió forintot igényelt kapott a művelődési háza tetőszerkezetének felújításához. Kisláng Község a Helyi Építési Szabályzata felülvizsgálatához és a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 számú pályázat előlegének visszafizetésére használhat fel 12 millió forint értékű kamatmentes hitelt. A Városkörnyéki Bizottság támogatta Iszkaszentgyörgy Község vízvezeték-kiváltáshoz benyújtott kérelmét, és a víziközmű-felújításhoz 5,5 millió forintot biztosítottak a településnek. Valamennyi igénylő jövő évtől kezdi a visszafizetést és három esztendő alatt törlesztik a kölcsönt. 

A testület határozott arról is, hogy amikor szeptember végével ez az összeg – 2,666 millió forint – az Alapba visszaérkezik, akkor az a három támogatást kért település között arányosan még felosztásra kerüljön.  

A Bizottság ügyrendi javaslatot is jóváhagyott, így szükség esetén a jövőben online ülést is tarthatnak a tagok.

A Városkörnyéki Koordinációs Bizottság ülésén jelen volt Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Székesfehérvár alpolgármesterei, Róth Péter, Mészáros Attila és Lehrner Zsolt is részt vettek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >