Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ki volt Lucy?
Ki volt Lucy? Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 15.
Miként értelmezi és ábrázolja egy kortárs fiatal művész az emberré válást, az emberiség fejlődéstörténetét? Mi köze van az Etiópiában felfedezett leletegyüttesnek a hatvanas évekbeli népszerű Beatles-számhoz? Csütörtökön minden kiderül!

 

 

Egy különleges tárlatvezetésre várják a művészet iránt érdeklődőket július 15-én, csütörtökön 17 órától a Szent István Király Múzeum Megyeház utcai kiállítóhelyén. Az Új Magyar Képtárban Tranker Kata képzőművész alkotásai láthatóak. A Lucy in the sky with diamonds című tárlaton a három, szobrokból álló installáción keresztül az emberré válás biológiai és kulturális fejlődéstörténetével foglalkozik a Smohay-díjas művész.

A csütörtöki tárlatvezetésen Izinger Katalin művészettörténész és dr. Agócs Nándor történész szól majd azokról a problémakörökről, amelyek megjelennek az alkotásokban: a fajok közti határok bizonytalansága, az ember fajsovinizmusa, a funkciójuk nélkül vizsgált tárgyak jelentése, vagy a művészet mai fogalmának létjogosultsága. Választ kapnak azokra kérdésekre is, hogy mi köze van az Etiópiában felfedezett leletegyüttesnek a hatvanas évekbeli népszerű Beatles-számhoz, valamint azt, hogy ki volt Lucy?

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >