Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri elismerést kapott Dr. Lánczi András
Polgármesteri elismerést kapott Dr. Lánczi András Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. július 14.
Polgármesteri elismerő emlékérmet vett át Székesfehérváron Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora. Hat év után, június végével távozott a vezetői székből, és az elmúlt esztendőkben elévülhetetlen érdemeket szerzett a székesfehérvári felsőoktatás fejlődésében, az egyetem és a város között kialakult konstruktív kapcsolat kialakításában, melynek legfőbb nyertesei maguk a diákok. Az elismerést a Városházán nyújtotta át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

 

 

Dr. Lánczi András rektorként hat éven keresztül irányította a Budapesti Corvinus Egyetemet, gazdaságilag és szakmailag is stabilizálta hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményét. Olyan akadémiai fejlesztési ügyeket támogatott, amelyek szélesebbre tárták az ablakot a nagyvilágra, például a doktori képzés szervezeti és tartalmi kereteinek megújításával vagy a Corvinus Institute for Advanced Studies megalapításával. Felismerte a versenyképesség hiányát a hazai felsőoktatásban, és sikeresen előkészítette a Corvinust az új működési formára történő átállásra.

„Szeretnénk a közösség nevében és a kialakult jó kapcsolatra tekintettel barátilag is köszönetet mondani azért az együttműködésért, amit az elmúlt években a Corvinus Egyetem, annak Székesfehérvári Campusa, az Önkormányzat, valamint a város cégei és iskolái vonatkozásában kialakíthattunk. Az, hogy ebben közösen dolgozhattunk, a városnak kiemelten fontos, mint minden, ami az oktatással, a felsőoktatással kapcsolatos. Mi ezt egy nagy lehetőségnek és értéknek tekintjük! Mindez nem létezne együttműködő partnerek nélkül, így szeretném ezt személyesen a magunk, illetve a közösségünk, de leginkább a rengeteg diák nevében megköszönni!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, aki Mészáros Attila alpolgármesterrel közösen nyújtotta át a polgármesteri elismerő emlékérmet.

Dr. Lánczi András meghatottan vette át a jelképes ajándékot, és mint mondta, úgy érzi, hogy Székesfehérvár tiszteletbeli polgárrá fogadta őt. „Valóban befejeződött a közös munkánknak az a része, ami az én pozíciómból adódott, de arról mindenkit biztosíthatok itt, Fehérváron, hogy egy kicsit itthon érzem magam a városban. Úgy érzem, amit tehettem, azt megtettem, és ígérem, hogy a jövőben is megteszem azt, ami rajtam múlik, hogy a kialakult jó kapcsolat továbbra is gyümölcsöző legyen!” – fogalmazott.

Dr. Lánczi András 30 évvel ezelőtt, 1991-ben kezdte meg a munkát a Budapesti Corvinus Egyetemen, rektori megbízatása 2021. június 30-án járt le, a vezető pozícióban dr. Takáts Előd váltja augusztus 1-jétől. Elmondta, hogy bár tehetné, nem kíván nyugdíjba vonulni. Egyetemi tanárként továbbra is részt vesz a Corvinus munkájában, és lesz ideje arra, hogy nagyobb figyelmet fordítson nemzetközi kapcsolataira, feladataira, valamint írói tevékenységének folytatására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >