Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tanulmányútra mentek a pusztavámi zenészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageAz Őrségben muzsikáltak négy napon át a Német Nemzetiségi Fúvószenekar művészei. A Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar és az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskola muzsikusai 1988 óta állnak szoros kapcsolatban egymással: akkor fogalmazódott meg az igény arra, hogy egy „közös zenekart” hozzanak létre. Az elképzelést pedig hamarosan tett is követte: a pusztavámiak hamarosan létrehozták az első együttest, amely 1990-ben már az Adonyi Nemeztiségi Találkozón is fellépett.

 

Finta János, a helyi Általános Iskola igazgatója elmondta honlapunknak, hogy a zenekar jelenlegi nevét - Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar – 2000 nyarán vette fel, s mára már a község fiataljainak nagy részé bekapcsolódott a közös zenélésbe: az iskola 200 diákja közül közel 50 fő játszik valamilyen hangszeren.

A zenekar egyik tagja gyakorlás közben:

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hegedülnek, rézfúvón, fafúvón és zongorán is játszanak. Oktatásukhoz az iskola biztosítja a helyszínt, a tanárok pedig Oroszlányból érkeznek.

A gyerekek most a pedagógusokkal együtt egy négy napos tanulmányútra mentek az Őrségbe, hogy közös kirándulásokon vegyenek részt, és megosszák egymással – és a közönséggel - a muzsikálás örömét…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >