Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Jé! Egy tojás!”
„Jé! Egy tojás!” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 20.
A Napraforgó Városi Napközis Táborban a gyerekek ma óriásnyúllal, díszes galambokkal, baromfikkal és pici színes pintyekkel, díszmadarakkal ismerkedtek a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete jóvoltából. Az állatsimogatás és madártoll begyűjtés után a kicsik összemérhették magasságukat az óriás galambok szárnyfesztávjával is és hallgathattak egy kis beszélgetést arról, hogy milyen a felelős állattartás.

 

A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete már több alkalommal bekapcsolódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programjába. Az egyesület által hozott gyönyörű állatokat a gyerekek ma is nagy örömmel és izgalommal várták, szinte nem volt olyan táborozó, aki ne akarta volna megsimogatni a hófehér vagy éppen rajzos galambokat, a puha nyuszikat, vagy ne szemezett volna a peckes kiállású, délceg amerikai kakassal.

A gyerekek nem csak nézegethették, de simogathatták és etethették is a táborba kihozott nyulakat, köztük a magyar óriásnyulat, amelynek kitenyésztésében az egykori fehérvári jegyzőnek, dr. Viniczai Lászlónak is nagy szerepe volt. Sőt, igazi helyi fajtákkal is találkozhattak a táborozók: az egyesület képviselője elhozta a Bregyóba a fehérvári bukógalambjait, de voltak japán, kínai és amerikai példányok is.

Szűcs Antal, a főszervező V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy évről-évre fontosnak tartják, hogy kijöjjenek a Napraforgó Városi Napközis Táborba, elmenjenek a HEROSZ-hoz és saját standjuk legyen a Városi Civil Napon, hiszen ezek az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyereket testközelből megismertessék az állatokkal, kialakuljon a természethez való kötődésük és kedvet csináljanak nekik a kisállatok tartásához. Jól mutatja ezt a mai történés is, amikor a kicsik óriási örömére az egyik olasz tyúk tojásával is megjutalmazta a Bregyóban táborozókat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >