Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Könyvbemutató a Prohászka emléktemplomban
Könyvbemutató a Prohászka emléktemplomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 21.
Hogyan is lesz valaki karmelita szerzetes, hogyan kerül Közel-Keleti missziós területre a második világháború árnyékában, hogyan lesz egy civilből internált s mily módon járja meg az afrikai táborokat – mindezekre a választ Perjés Antal Patrik OCD: Emlékirataim című kötetében találhatja meg az olvasó. A könyvet egy kerekasztal beszélgetés keretében mutatják be július 21-én, szerdán 18 órától a Prohászka Ottokár emléktemplomban.

 

 

Bernáth Gábor amatőr családfakutató néhány évvel ezelőtt a családi iratok rendezése közben akadt Perjés Antal Patrik OCD angol nyelvű emlékiratára. Már akkor elhatározta, hogy valamilyen formában lefordíttatja édesapja unokatestvérének memoárját. A tavaly megjelent könyv kiadásáig hosszú és rögös út vezetett, többek között erről Patrik atya életéről is szó lesz az Emlékirataim című könyv bemutatóján. Az ajánlójában olvasható, hogy e hiánypótló műben eléggé kiaknázatlan, feldolgozatlan területre viszi az olvasót az író: a mű bemutatja Patrik atya életét, születésétől kezdve egészen az Amerikai Egyesült Államokba való letelepedéséig. Lebilincselő olvasmány, amely feltárja, hogyan is lesz valaki karmelita szerzetes, hogyan kerül Közel-Keleti missziós területre a második világháború árnyékában, hogyan lesz egy civilből internált s mily módon járja meg az afrikai táborokat. Az olvasónak nemcsak új ismereteket, hanem igazi lelki táplálékot nyújt a könyv. Valós emberi érzelmekkel töltött história, mely nem csak a hívő embert szólítja meg, hanem a modernkor emberének is egy nagyszerű példaképet állít mind embertársi, mind hazaszeretetről is. 

A könyvet július 21-én, szerdán 18 órától egy kerekasztal beszélgetésen mutatja be Bernáth Gábor, dr. Szücsi Frigyes, Nemes Róbert és Kónyi-Kiss Botond. A beszélgetést Májer Tamás újságíró vezeti.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Prohászka Ottokár emléktemplomban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >