Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Demeter Vili bácsi visszaemlékezéseit olvashatják a fehérváriak
Demeter Vili bácsi visszaemlékezéseit olvashatják a fehérváriak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 22.
Sokan érdeklődnek a Demeter Vilmos visszaemlékezéseiből írt kötet iránt, amit július elején mutattak be a Városházán. A tevékeny életutat bejárt fehérvári testnevelőtanár, magyar atlétabajnok híres volt emberségéről, hitéről, az ő nevéhez fűződik a kosárlabda és az öttusa megerősítése a városban. A négyszáz oldalas, élményszerű, személyes hangvételű írás a fordulatos életúttal csaknem száz évet ölel fel, fotókkal, dokumentumokkal.

 

 


„Elmondhatom, hogy egész életemet városomban, városomért, az itt lakókért éltem le. Itt születtem, itt nőttem föl, a hadifogság idejét leszámítva hosszabb időt sohasem tartózkodtam távol a városomtól, melyet egészen sajátomnak, szeretett városomnak nevezek. Itt alapítottam családot, itt neveltem a magam hét gyermekét, a város és a környék ifjúságát. Sajátjaimat és minden fiatalt igyekeztem megtanítani arra, hogy szeresse hazáját, szülőföldjét, és ezt tettekkel, az élet minőségével mutassa meg.” – ezekkel a gondolatokkal kezdődik a Visszaemlékezéseim, a sokak által szeretett és tisztelt tanár és sportember, Demeter Vilmos kötete.

A közel négyszáz oldalas, családi fotókat és dokumentumokat is tartalmazó könyv a hagyatékból közkinccsé vált emlékeket foglalja össze. A személyes hangvételű elbeszélések nemcsak Vili bácsi alakját, családtörténetét idézik meg az olvasók számára, de képet adnak a város közel egy évszázados korszakáról, életéről is. A kötetet Vakler Lajos szerkesztette: Demeter Vilmos gondolatait lánya, Demeter Magdolna vette fel hangszalagra, lejegyezte, és közkinccsé tette.

A könyvet a Fő utcai Vajda János Könyvesboltban lehet megvásárolni, akik pedig szívesen visszanéznék a könyvbemutató rendezvényt, a https://www.youtube.com/watch?v=iXoYZiCGujs oldalon tehetik meg.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >