Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár lett az év turisztikai városa
Székesfehérvár lett az év turisztikai városa Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 22.
Átadták Az Utazó magazin szavazása alapján 2020 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten, ahol a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermeket és hazai szolgáltakótat is díjazták. Székesfehérvár városát a közönség „Az év turisztikai városa” díjjal jutalmazta, amelyet Róth Péter alpolgármester vett át a Continental Hotelben tartott ünnepségem Potápi Árpád Jánostól, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárától, Baldauf Csabától, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökétől és dr. Érsek M. Zoltántól, Az Utazó magazin főszerkesztőjétől. Az eseményen a Fehérvár Travel Utazási Iroda „Az év legjobb városnéző szolgáltatója” díjat vehette át.

 

 

Az idén 23 éves Az Utazó magazin az idei évben újra átadta az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóinak választott legjobb szállodáknak és éttermeknek járó díjakat, amelyről olvasóik közönségszavazás útján döntöttek. A budapesti Continental Hotelben tartott ünnepélyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Az államtitkár kitért arra is, hogy a közeljövőben a belföldi turizmus lehet az elsődleges utazási célpont: „Idén is erős nyár előtt állunk. Biztos vagyok benne, hogy éveken belül újabb bumm következhet be a turizmusban, ezért biztatom a szektorban dolgozókat a további fejlesztésekre, kapacitásaik növelésre. Nagy feladatunk, hogy a vidéki vendégéjszakák mellett Budapestre is visszacsalogassuk a turistákat, akiknek olyan csomagokat kell ajánlanunk, amik számukra is hívogatóak.”

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, de reményre ad okot a mai ünnep is, hiszen így együtt zárhatják le a járvány harmadik hullámát az ágazat legsikeresebb szereplői. Mint mondta évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult, de reményét fejezte ki az iránt, hogy a lehető legrövidebb időn belül leküzdik a felhalmozott hiányokat.

Az Utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy ebben az évben 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és a turisztikai szakemberek szavazata alapján, amelyből a „Nemzeti újrakezdés évének” szellemében az erdélyi, felvidéki, horvátországi, kárpátaljai, muravidéki és vajdasági szolgáltatókat sem hagyták ki. Érsek M. Zoltán úgy fogalmazott, hogy sok szakmai díj van az ágazatban, de végső soron, ahogy a színházban, úgy a turizmusban is a közönség szava és véleménye a döntő. 20 évvel ezelőtt ezért határoztak úgy, hogy a kiadvány elismeréseit az olvasók és utazók döntésére bízzák.

Az Utazó Magazin szavazásán a közönség „Az év turisztikai városa” díjat Székesfehérvárnak ítélte, az elismerést pedig Róth Péter alpolgármester vette át a budapesti ünnepségen. „Azt gondolom beérett az az évtizedes munka, amely azt célozta meg, hogy Székesfehérvár újabb turisztikai attrakciókat tudjon bemutatni. Láthatóan a magyar emberek kedvelték ezt, tetszik nekik és visszaigazolták ennek a kemény munkának az eredményességét. Köszönöm mindazok munkáját, akik dolgoztak a turizmus szervezésében, köszönöm a vendéglátósoknak, a szállodásoknak s minden olyan intézménynek és szervezetnek, a civileknek, akik szívükön viselik a város ügyét.” – hangsúlyozta a díjátadó után Róth Péter. Az alpolgármester elmondta, hogy Székesfehérvárt meglátogatni az év bármely időszakában jó döntés: az elmúlt tíz évben teljes egészében megújult a Fő utca és a Belváros épületeinek felújítása a mai napig zajlik. „Önmagában a Belváros Székesfehérvár egy fontos turisztikai látnivalója, de sokan ismerik még emellett a Bory-várat is, és egyre többen keresik fel már a Sóstó Természetvédelmi Terület is, amelynek megmentésén nagyon sokat dolgoztunk. Ez pedig egy olyan környezeti-turisztikai terméke a városnak, amely egész Közép-Európában egyedülálló.”

A város programjairól Görög Viktória, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. marketing vezetője beszélt: „A Sóstó páratlan szépsége és a Belváros mindig megigézik a városunkba érkezőket, akik számára a Bory-várban, a Csónakázó-tónál és a Koronás Parkban is számos eseménnyel készülünk rendszeresen. Garantált programajánlatunk elmaradhatatlan részét képezik a városnéző séták, a kisvonatos túrák, a sóstói ökotúrák és a fáklyás felfedezések is.”

A város mellett még egy fehérvári szolgáltatót, a Fehérvár Travel Utazási Irodát is díjazta a magazin olvasóközönsége: „Igazán nagy megtiszteltetés az, hogy ma átvehettük „Az év városnéző szolgáltatója” díjat!” – kezdte gondolatait dr. Ribi András, az iroda főmunkatársa – „Egy olyan üzletágban dolgozva, ahol a bizalom rendkívül fontos minden ilyen díjat, ami a közönség részéről érkezik nagyra értékelünk. Különösen most, a pandémia utáni újraindulás időszakában. Mint ahogy minden szektorbeli szereplőnek, így cégünknek is nagyon nehéz volt az elmúlt 1,5 év, de az, hogy valamennyi dolgozónkat meg tudtuk tartani, és az elmúlt hónapokban több mint 50 csoportunkat el tudtuk indítani, hogy felfedezzék Európát, nagy reményre adhat okot a jövőre nézve.”

A közönségszavazás alapján „Az év családbarát szállodája” az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, „Az év wellness szállodája” a Hotel Silverine Lake Resort, „Az év szállodaüzemeltetője” a Hotel & More Hotel Management lett. „Az év üzleti szállodája” elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, „Az év konferenciaszállodájának” a Duna Relax Hotelt választották. „Az év gyógyfürdője” a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, „Az év wellness fürdője” az Aquaticum Debrecen, „Az év víziparkja” Aqua World lett és a szavazók elismerték a Z(s)eppelin Utazási Iroda munkáját is, a legjobb légitársaságnak pedig a KLM-et választották.

Az éttermek közül „Az év budapesti étterme” címet a Costes Downtown, „Az év magyaros étterme” díjat az Öreg Tanyacsárda vehette át. „Az év vidéki étterme” az Almavirág Étterem, „Az év szálloda étterme” a Kempinski Hotelben található ÉS Bistro lett. „Az év cukrászdája” címet idén a Hisztéria Cukrászda zsebelte be.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki, és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket. Díjat vehetett át a csúzai Kovács Csárda, a várdaróci Citadella, a dobronaki Hancsik Falusi Turizmus, a lendvahegyi Cuk Borház, a bezdáni Pikec Csárda, a topolyai Villa Gurman 024, a nyékvárkonyi Aranykárász Étterem, a patincei Wellness Hotel Patince, a beregszászi Family Hotel és Étterem, a kaszonyi Iváncsók Birtok, a marosvásárhelyi Petry Bistro Grill and Wine és a málnásfürdői Casa Éltes Ház. Az év diaszpóra magyarság legjobb magyar éttermének ezúttal az új-zélandi Anzilt választották.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >