Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 1987: megkésett Házibuli Sabrinával
1987: megkésett Házibuli Sabrinával Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. július 23.
1987, a dance, a diszkó és a "cseppfolyós" dallamok újabb aranyéve. Németországban elsősorban a Házibulié! Igen, az eredeti kiadáshoz képest majdnem hét évnyi (!) csúszással hódította meg a germán közönséget az egész világon fergeteges sikereket elért "La Boum", azaz a Házibuli című francia film betétdala.

 

 

Az eredeti vetítési időpontban 1980-81-ben még nem kaptak rá nagyon a németek, pedig a lírai filmzenés műfajban szinte verhetetlen Vladimir Cosma akkor írta Richard Sanderson számára minden idők egyik legnagyobb Soundtrack-jét. 1987-ben, amikor már régen lement mindenütt a Házibuli 2 is, akkor az újra kiadott verzió aratott Münchentől Berlinig.

Ritka az ilyen másodvirágzás, de nem példátlan. Az azonban minden bizonnyal párját ritkító kuriózum, hogy az adott évben nemcsak újra népszerű lesz egy zeneszám, hanem az esztendő 12 hónapjából ötöt (!) a sikerlista csúcsán tölttsön! Márpedig ezt vitte véghez a Reality-vel Richard Sanderson bársonyos, igazi bugyinedvesítő hangjának és a csepegős remekművet alkotó Cosma mesternek köszönhetően.

1987-ben februártól júniusig ez a klasszikus ült a német sikerlista csúcsán, így méltán lett arrafelé az év dala. További kiemelkedő alkotás volt még a júliust és augusztust az élen töltő Whitney Houston az I Wanna Dance With Somebody-val, Desireless az ősz jelentős részét uraló Voyage Voyage című slágerbombájával, a Pet Shop Boys az összesen 4 hétig Number One It's A Sin-nel, a férfiak pulzusszámát, ezzel együtt a családi botrányok és válások számát puszta megjelenésével alaposan megemelő Sabrina az európai diszkók közönségét lába elé borító Boys-zal és Falco az év első 3 hetében listavezető lírai örökzöldjével, a Jeanny-vel.

Ezeken az előadókon és alkotásokon kívül állt még legalább 4 hetet a németországi hivatalos slágerlista dobogóján 1987-ben Madonna és a La Isla Bonita, Sandra és az In The Heat Of The Night, Modern Talking és a Jet Airliner, Den Harrow és a Don't Break My Heart, Rick Astley és a Never Gonna Give You Up, valamint az akkoriban Off művésznév alatt tevékenykedő Sven Väth és az Electrica Salsa.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >