Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fotópályázatot hirdet a Herman Ottó Intézet
Fotópályázatot hirdet a Herman Ottó Intézet Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 23.
„A gyepek titkai II.” címmel indít fotópályázatot a magyarországi nemzeti parkokkal összefogva a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Az idei pályázat témája a gyepes élőhelyek gerinctelen állatfajainak bemutatása. A pályázatokat augusztus 31-én 24:00 óráig várják.

 

 

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a magyarországi nemzeti parkokkal közösen idén ismét fotópályázatot hirdet, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.

Az idei fotópályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós is. A pályázóktól legfeljebb 5 darab saját készítésű, digitális, JPEG formátumú képet várnak. Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500px (széles panorámakép esetén hosszabbik oldal min. 3500px). (Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet). A pályázónak a megadott felületen a fotók mellett egy rövid adatlap kitöltése is szükséges a képek címének (amely megegyezik a kép fájlnevével), a faj nevének (ha ismert), a készítés időpontjának és helyszínének, valamint a Pályázó nevének, postacímének, e-mail címének megadásával. A jelentkezéseket a szervezők augusztus 31-én 24:00 óráig fogadják a www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat oldalon keresztül.

Az 1-3. helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról a Facebook-on indított szavazás dönt majd. Az eredményhirdetést szeptember második felére tervezik a szervezők, amiről elektronikus levél útján értesítik az érintetteket, az ünnepélyes díjátadóra és kiállításmegnyitóra pedig szeptember végén kerül sor. Ezt követően a zsűri által legjobbnak tartott 30 alkotásból vándorkiállítást indítanak, amelynek állomásai a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyei, látogatóközpontjai lesznek.

 

További információ: http://grasslandlifeip.hu/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >