Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kóruskoncert és kardforgatók a Művészkorzón
Kóruskoncert és kardforgatók a Művészkorzón Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2021. július 30.
Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek.

 

 

Az elmúlt hetekben sokféle műsor láthatott a közönség a Városház téren: laza beszélgetés, vidám verselés, örökzöld dallamok, operettslágerek – a nézőkkel közös tánccal – és kabaré is volt már a Művészkorzó első részében. Ezen a héten a Vörösmarty Színház két színművésze, Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás „…és mindenkinek, aki szereti” címmel énekes-zenés találkára várja a nézőket a szokott időben, 17 órakor, műsorukban közreműködik Réti Anikó zongorán.

A hagyományőrző csoportok közül július utolsó szombatján a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének tagjai érkeznek, hogy kis időre magukkal vigyék a közönséget a középkorba – aztán pedig a program záróeseményének helyszínére, a Zichy ligetbe.

A Zenepavilonban ezen a héten is koncertre várják a szervezők a hallgatóságot: ezúttal a város egyik legrégebbi kórusa, az Alba Regia Vegyeskar műsorát élvezhetik az árnyas fák alatt 18 órától. Programjukban elhangzik Lassus A visszhang és Palestrina Drága fény című kórusműve, Farkas Ferenc Weöres Sándor versére írt Rózsa madrigálja, Kodály Zoltán A csitári hegyek alatt és Enrique Fabrez Boleras Sevillanas című műve. Több népszerű opera részlete is felcsendül majd: Bizet Carmenjéből a Habanera, Verdi Trubadúrjából a Cigánykórus, Donizetti Szerelmi bájitalából Norina cavatinája, Verdi Nabuccójának Rabszolgakórusa és Smetana Az eladott menyasszony című operájának Menyegzői kórusa. A koncerten zongorán közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, szólót énekel Baranyai Anett énekművész, vezényel: Kneifel Imre.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 31-én, szombaton a Városház téren Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, a Vörösmarty Színház előtt pedig II. (Vak) Béla és II. István óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >