Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az elmúlt időszakban sem pihentek a Sárosdi Kempo SE versenyzői Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. július 29.
UWSFK OB, Zen Bu Kan Kempo Központi Edzőtábor, kyu és dan övvizsgák, versenyek, bemutatók és edzések – így töltötték az elmúlt három hónapot a Sárosdi Kempo SE sportolói.

 

 

Legutóbb május közepén írtam a Sárosdi Kempo SE tagjainak sikereiről, most pedig már igencsak július végén járunk, úgyhogy ideje volt, hogy felkeressem őket, és áttekintsem velük az elmúlt hónapok történéseit.

 

Mesterük, Renshi Kordás István nagy örömmel számolt be arról, hogy egyesületük június közepén megszervezte az UWSFK OB-t Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban. Ez egy magyar bajnokság volt, ám a nemzetközi kempo szabályrendszerének megfelelve (mint egy Hanshi Kupa).

 

A viadalon túlnyomórészt a Zen Bu Kan Kempo harcosai mérték össze tudásukat – közülük is a fiatalok, mivel ez a nap most róluk szólt! 150 fő csapott össze a pástokon: nagyon sikeresen szerepeltek a sárosdiak és a nagylókiak, valamint az Alba Kempo Team versenyzői.

 

Pillanatkép a tavaszi házi övvizsgáról

 

 

Ezt követően mindenki a Zen Bu Kan Kempo Központi Edzőtáborára koncentrált, mely az ország egyik legnagyobb létszámú edzőtábora: idén közel 430 fő vett részt az egy hétig tartó, napi négy edzésből álló programsorozaton. (Összesen 118 edzést tartottak.)

 

A több ezer négyzetméteren elterülő táborban hatalmas tisztások, tágas, parkszerű pihenők várták a sportolókat életkortól és tudásszinttől függetlenül. A legfiatalabbak 6 évesek voltak, akik – az idősebbekhez hasonlóan – napi több edzésen vettek részt.

 

Mesterek és tanítványaik a központi táborban

Zen Bu Kan Kempo

 

„Az ilyen fiatal gyerekeknek rendkívül intenzív ez a sok edzés, és hatalmas fejlődést jelenthet” – magyarázta Kordás István – „Ráadásul ők is „ottalvósok” voltak, vagyis teljesen leválva a szülőktől egy héten át velünk mozogtak napi 24 órán keresztül. Ez is inspirálta őket arra, hogy önállósodjanak. Minden évben, amikor 6-7-8 évesek hazatérnek a táborból, a szülőktől nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk arra vonatkozóan, hogy milyen hatalmas változást látnak rajtuk, és mennyire hálásak érte.

 

Ez megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk. Mindemellett a vizsgákat is szépen megcsinálták, így semmilyen tekintetben nem lehetett panasz rájuk. Persze szabadidős programokat is szervezni szoktuk nekik: volt, hogy kisvasutaztunk az 1-6. osztályosokkal, idén pedig a Dinó Parkban jártunk. Közel 80 gyereket vittünk el most erre a kirándulásra.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/07/23/az-elmult-idoszakban-sem-pihentek-a-sarosdi-kempo-se-versenyzoi

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >