Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újra megnyitja kapuit a Nádasdy-kastély
Újra megnyitja kapuit a Nádasdy-kastély Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 29.
Hosszú, „csipkerózsika álmából” ébred újra augusztus 3-tól a nádasdladányi kastély: befejeződtek a 2018 júniusában elkezdett felújítási munkák! A patinás, Tudor-stílusban épült kastély épület, így jövőhéten keddtől teljes pompájában, megújult kertjével és romantikus, hajózható kis tavával várja újra látogatóit és az életüket összekötni vágyó szerelmeseket is.

 

 

A Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében újult meg a nádasdladányi Nádasdy-kastély. A rekonstrukció keretében a szakemberek állagmegóvó és műszaki feladatokat is elvégeztek és visszaállították a kastély enteriőrjét: az Ősök csarnokába Nádasdy Ferenc gróf felmenőinek portrémásolatai kerültek, az egykori könyvtár többezer példányát az Országos Széchényi Könyvtár másodpéldányaiból és a keszthelyi Festetics-kastélyból pótolták. A kastélyépület emeleti terei voltak a család egykori hálószobái, elegáns fürdőszoba és egyéb kiszolgálóhelyiségek tartoztak ide, mostantól egyszerűbb megjelenésű enteriőrökben időszaki kiállítások, egy múzeumpedagógia terem kap helyet, de megnézhetjük, milyen volt a család egykori háló-  és fürdőszobája. Egyszóval a látogató helyet foglalhat, a könyvtárban olvasgathat, a visszaépített télikertben kávézhat, mintha csak a grófi családnál járna vendégségben.

A pompás épület híres parkjában is komoly munkák folytak: hangulatos séta útvonalakat alakítottak ki, és újjáéledt a park tava is, amelyen nemcsak csónakázni lehet, hanem kipróbálható vitorlásmodellek is várják a látogatókat. A megszépült kert rendezvényeknek, családi programoknak ad otthont, a kiépített tanösvényeken pedig játékos formában tájékozódhatnak a kulturális és természeti értékekről a Nádasdyak egykori otthonába vendégeskedők. 

A több mint 3 éves zárva tartás után augusztus 3-től végre a közönség is megcsodálhatja a Nádasdy-kastélyt. Jövő héttől kedd és vasárnap között 10 órától 18 óráig lesz rendszeresen látogatható a kastély területe, ahol minden egész órában vezetett sétát is tartanak, a vállalkozó szelleműek pedig önállóan is bejárhatják a Tudor-stílusú romantikus épületet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >