Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kisiskolások kaptak elismerést az ökoszisztéma védelméért
Kisiskolások kaptak elismerést az ökoszisztéma védelméért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. július 30.
Örökös Ökoiskola címet kapott a kincsesbányai Kazinczy Ferenc Általános Iskola. Az elismerés Illés Józsefnek is köszönhető, aki évek óta neveli a diákokat a környezettudatosságra/természetvédelemre.

 

 

A Székesfehérvári Tankerületi Központ pályázatának segítségével, a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretében megvalósult Csodaszarvas Tábor utolsó napján a közelben lévő levendulás rétre látogattak el a kincsesbányai diákok Illés József irányításával, aki megismertette őket e növény jellemzőivel, jótékony hatásaival. A túrán a helyi tanulók több, mint harmada vett részt.

 

A 6 km-es túra megtétele 3,5 órát vett igénybe, ami egyáltalán nem tűnt hosszúnak a gyerekek számára, hiszen lelkesedésük feledtette velük az időt. Az út során csodálattal hallgatták vezetőjüket, aki minden szabadidejét azzal tölti, hogy bemutassa a fiataloknak az erdő-mező virágainak szépségét, hasznosságát, s rávezesse őket a természet szeretetére és védelmére.

 

Teszi mindezt társadalmi munkában, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, ahogyan a Vadvirág Szakkört is önkéntes alapon vezeti a helyi általános iskolában 2013 óta. (Ezen kívül tart Sakk szakkört, Fotó szakkört és Mechatronika szakkört is. Ezek összesen heti 15 órás elfoglaltságot jelentenek neki a Természetjáró Körrel együtt, amit egyáltalán nem bán, sőt!)

 

A negyedik osztályosok ajándéka Illés Józsefnek

Illés József FB-oldala

 

Az említett szakkör sajnos 2020 márciusától szünetelt az iskolában – a többi hasonló foglalkozással együtt -, mivel az intézmény területére csak az igazgató engedélyével lehetett csak belépni, indokolt esetben, az előírások szigorú betartásával. Így a tanév során a diákokkal korlátozottan léphetett kapcsolatba József az intézmény területén belül. Szerencsére a Vadvirág Hét nem marad el, amit még 2011-ben indított útjára a Kazinczy Ferenc Általános Iskola korábbi igazgatójával, Keszte Jánosnéval karöltve.

 

„Magas színvonalú, tartalmas és a gyermekek számára tanulságos eseményt rendeztünk az iskolában most is” – mesélte József a rendezvényről – „A programsorozat egy sétálós, kirándulós hétfővel kezdődött. A hagyományoknak megfelelően a harmadik osztály és a két tanító néni a reggeli után elindult az erdő felé a réten át, hogy egy kétórás séta során megvizsgálják útjukba eső növényeket. Az út alatt több, mint ötven virágfajt jegyeztek fel a diákok! Az a diák, aki a legtöbb virágot felismerte, ajándékot kapott.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/07/25/kisiskolasok-kaptak-elismerest-az-okoszisztema-vedelmeert

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >