Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Izzadnak, de már korcsolyát is húztak Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2021. augusztus 16.
Megkezdte a felkészülést a Kárpáti Farkasok a 2021-2022-es idényre. Az Érdi Jégcsarnokban négy korosztályban zajlanak edzések. A hétfőn kezdődött edzőtábor lényege, hogy a bajnoki szezon rajtjára megfelelő alapot kapjanak a jégkorongozók. Az összetartás alkalmával szárazon és jégen is edzenek a hokisok, akik hamarosan felkészülési mérkőzéseket is játszanak. Minderről Hegyi Ádám szakmai vezetővel beszélgettünk.

 

 

Mely korosztályok vannak most edzőtáborban?
Jelenleg négy korosztály, az U12, az U14, az U16, valamint az U18-asok edzőtáboroznak. Vannak, akik száraz edzéssel készülnek ebben a melegben, de akadnak olyanok, akik már a jégpálya különböző szegleteiben gyakorolnak. Napi két jeges edzése van minden korosztálynak, ezen kívül még két száraz tréning is vár rájuk. Továbbá videó-meetingeket és csapatépítő programokat is tartunk. 

Az Érdi Jégcsarnok az egész szezonban, a teljes naptári évben tud működni, így a klub sem tartott hosszabb szünetet. Milyen fizikai állapotban vannak a fiatalok?
Tizenegy hónapot vagyunk, leszünk jégen. Júliusban van szünet, igaz ez nem teljesen fedi a valóságot, ugyanis a bajnokság végén, áprilisban visszaveszünk az edzések mennyiségéből, de így is két jeges, illetve száraz edzést tartunk, főleg az U12-nél és az U14-nél. Az alapozás kezdetén náluk a kondíción javítani kell, hogy utolérjék magukat, és egy kicsit még dadog a kéz. Ettől függetlenül hamar felveszik a ritmust, és az egy hónap szünet után egy hét alatt átváltanak, és ugyanott tartanak, mint az előző szezon végén.

Az edzőtáborok sora nem ér véget e hét végén. Kiknek szól majd a jövő heti turnus?
Az U12-es, az U14 és az U16-os játékosoknak létrehoztunk egy fejlesztő csoportot - hiszen minden gyereknek más a biológiája, máshogy fejlődik. Itt kiemelten tudunk foglalkozni a hiányosságaikkal. Amennyiben sikerül fejlődést elérniük, akkor könnyebben be tudnak kerülni abba a csapatba, ahová vágynak, illetve ahová mi is szeretnénk, hogy kerüljenek. De ez nagyon sok munkát igényel.

Az alapozásnak mikorra kell elérnie a célját, hogy néz ki a 2021-2022 es szezon, mit lehet róla tudni?
Eddig lényegében semmit, a tavalyi versenykiírás alapján próbáljuk meg belőni a formaidőzítést. Az U12-es „A” bajnokság szeptember közepén indul, rá egy hétre a „B”, és október első hetében a „C”. Tavaly legalábbis így volt. Közben módosulhatnak a szabályok, de azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Magyar Jégkorong Szövetségnél változás történt a fejlesztési igazgatói poszton. Azt még nem tudjuk, hogy milyen lesz az irány, mit képvisel az új igazgató, mivel kevés információval rendelkezünk.

Az elmúlt időszakban új edzők érkeztek. Milyenek az első hetek, hónapok tapasztalatai?
Tapasztalt szakemberek jöttek, Gyenes Dávid kapusedző, Fekecs Norbert, Vladimír Babic és David Minarik. Nagyon jól dolgozik mindenki, az egész magyar jégkorongos közeg kicsi és zárt, edzői szinten ismerjük egymást. Amennyiben mégsem, akkor pedig nagyon könnyen tudunk információt kapni. Az új kollégákkal jó kapcsolatom volt, így jó szívvel tudtam ajánlani őket a vezetőség felé. Nálunk nagyon jó a légkör, ide úgy jövünk dolgozni minden nap, hogy alig várjuk, hogy itt lehessünk!

Fekecs Norbert azzal a céllal érkezett, hogy új csapatot indít a klub az U18-as korosztályban. Hol tart a megkezdett munka?
Majdnem teljesen összeállt már a kép, de azért sok meglepetés lehet még. Az átigazolási időszak másképp van, mint az alattuk levő korosztályokban, és éppen ezért mi várjuk, hogy jelentkezzenek játékosok. Mindenesetre az U16-os játékosokkal kiegészülve fogunk tudni versenyezni U18-ban. Az nagyon jó lehetőség az U16-os játékosok számára, hogy egy korosztállyal feljebb is ki tudják próbálni magukat, fejlődni tudnak.

Lesz idén felkészülési torna, vagy lesznek edzőmérkőzések?
Alapvetően minden korosztálynak szervezünk edzőmérkőzéseket. Az U12 már jövő héten jégre lép felkészülési találkozón. Torna az elmúlt szezonhoz hasonlóan az U8-nak és az U10-nek lesz. A székesfehérvári egyesülettel és az ottani kis korosztályok vezetőedzőivel jó kapcsolatban vagyunk és velük már megbeszéltünk egy közös programot. Ők is és mi is rendezünk majd egy-egy kis házi tornát.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >