Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vitázás helyett jobb az önfeloszlatás
Vitázás helyett jobb az önfeloszlatás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Közgyűlés végül úgy döntött, hogy a 2008-as évi Zárszámadást pénteken reggel tárgyalják meg. Juhász László pedig – megelégelve a hosszas vitát az alpolgármesterek körül – bizalmi szavazást kezdeményezett a polgármester és az alpolgármesterekre vetítve, s kérte ennek lebonyolításához a Jogi és Ügyrendi Bizottság segítségét. Dr. Merényi Zoltán aljegyző erre megjegyezte, hogy a szavazást ne „bizalmi szavazás”-nak hívják, hanem „szimpátia szavazás”-nak vagy „vélemény-nyilvánításnak”.

Farkas László szerint a vitázás helyett jobb az önfeloszlatás, majd „homogén alpolgármesterek” szükségességét emlegette…

Image
.

Aztán egy ritka pillanat következett: felszólalt Viniczai Tibor, aki beszédét Magyarország 1867-es kiegyezésével kezdte (amikor országunk soha sem látott fejlődést produkált), majd hamarosan rátért arra, hogy egy egészen másfajta munkának, időszaknak kell bekövetkeznie Székesfehérvár életében.

Kifejtette, hogy ahogy az idő kereke haladt, úgy a polgármester úr már nem tudja számára biztosítani azt a többséget, amelyet korábban, s az elképzeléseit így nem tudja megvalósítani. Ezért úgy látja, egy új együttműködésre van szükség, és a polgármesterrel kötött „szerződését” felbontottnak tekinti.

Image
.

Knizse Gyula szót kért, s elmondta, hogy „megint kalandos vizekre eveztünk”. Nem szorgalmazzák a szavazást, de ha a többség úgy akarja, részt vesznek benne. Mindenesetre teljes mellszélességgel kiállnak a polgármester mellett, az alpolgármestereket viszont nem támogatják.

 Warvasovszky Tihamér erre (is) reagálva kifejtette: a törvény kimondja, hogy az alpolgármester feladata a polgármester helyettesítése és munkájának segítése. Ő pedig elvárja az alpolgármesterektől, hogy ne kívülállóként mondjanak véleményt, különben le kell mondaniuk. A polgármester figyelmeztetett arra, hogy a márciusi Közgyűlésen az alpolgármesterek fogalmazták meg azt, hogy az övék párthoz kötődő politikai poszt – és a többség döntésén múlik.

„Van egy kialakult helyzet, s én elfogadom az új többséget.” – mondta Warvasovszky Tihamér – „A polgármestert a város választja meg, és a Közgyűlésben lévőkkel együtt kell dolgoznia. Ha az új többség javasol alpolgármestereket, akkor beterjesztem a Közgyűlés elé, mert ebben látom a jövőt és a Város működését.”

 

Image
.

Farkas László emelkedett hangnemben „válaszolt”: „A márciusi közgyűlésen Ön nem volt hajlandó beterjeszteni a Polgári Frakció alpolgármester-jelöltjeit. Mi ez a nagy fordulat? 2002-ben és 2006-ban Ön az SZDSZ-szel való koalícióban került a város élére. Két párt állt Ön mögött. Én is támogattam, de mosg úgy látom, a polgármester úr elfelejt dolgokat. Ne feledkezzen meg azokról, akik Önért kampányoltak!

Warvasovszky Tihamér méltatlannak tartotta, hogy erre reagáljon.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta
Dr. Cser-Palkovics András szólalt fel, s megvilágította, ami eddig is jól látszott, hogy egyértelmű, hogy nincsen bizalma a polgármesternek az alpolgármesterek felé, így lépni kell…

Közvetkezett a Bizalmi Szavazás….

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3052&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >