Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nida Zalán Örs egyre közelebb kerül a súlyemelő EB-hez
Nida Zalán Örs egyre közelebb kerül a súlyemelő EB-hez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. augusztus 19.
Szakításban és összetettben is új egyéni csúcsot ért el Nida Zalán Örs a Messzi István Emlékversenyen. A székesfehérvári sportoló így közelebb került ahhoz, hogy induljon a Junior EB-n.

 

 

Még májusban írtam arról, hogy új egyéni csúccsal első helyezést ért el Nida Zalán Örs a budapesti 2021. évi súlyemelő Iskolás Országos Bajnokságon. A 17 éves fiatalember akkor 81-kg-ban állt a tárcsák mellé: öt jó fogással 100 kg-ot szakított és 134 kg-ot lökött. (Lökésben túlszárnyalta eddigi rekordját.) Összetett eredménye 234 kg lett.

 

Ezt követően Lengyelországban bizonyított: az Olimpiai Reménységek Versenyén második helyezést ért el csapatával.

 

Nida Zalán Örs a dobogó legtetejére állhatott fel a Messzi István Emlékversenyen

Molnár Attila FB-oldala

 

A sikerfolyam következő állomásaként tekinthetünk az elmúlt hétvégére, amikor a székesfehérvári fiatalember győzedelmeskedett a Messzi István Emlékversenyen. Az immár XXI. alkalommal megrendezésre kerülő programra Kecskeméten került sor a legendás súlyemelőről elnevezett sportcsarnokban. (Messzi István idén lenne 60 éves. Sportolói pályája legnagyobb sikerét 1988-ban érte el, amikor középsúlyban a szöuli olimpián ezüstérmet szerzett. 1991. májusában hunyt el egy autóbalesetben Katalinpusztánál. Emlékére minden év augusztusában súlyemelő versenyre hívják a sportolókat.)

 

Nida Zalán Örs (középen) és Molnár Attila (jobbra) a kecskeméti versenyen

Molnár Attila

 

Zalán tavaly második lett ezen a megmérettetésen 95 kg szakítás, 130 kg lökés – 225 kg-os összetett eredménnyel. Idén az olimpikon Baranyai János segítette felkészülését: ő állította össze edzéstervét is, amit Molnár Attila irányítása alatt valósított meg Székesfehérváron, a Predatorban, napi két edzéssel.

 

Másfél évvel ezelőtt Zalán 67 kg-ban indult, utána váltott súlycsoportot” – mesélte edzője. – „A tavalyi Messzi István Emlékversenyen már 73 kg-ban indult. Most a 81 kg-os osztályban mutatta be tudását, vagyis nincs egy éve ebben a súlycsoportban. Még nem erősödött bele igazán, mégis több mint 30 kg-ot javított összetettben a 2020-as eredményén. Úgy gondolom, hogy az igazi csúcsok még visszavannak, és hamarosan csodákat láthatunk tőle!”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/08/17/a-fehervari-nida-zalan-ors-egyre-kozelebb-kerul-a-sulyemelo-eb-hez

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >