Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyerekcsapatból újra osztályközösség!
Gyerekcsapatból újra osztályközösség! Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA Egyesület   
2021. augusztus 24.
A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet ingyenes műhelymunkára várja a pedagógusokat augusztus 25-én, szerdán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A program célja, hogy segítséget nyújtsanak az online oktatás miatt széthullott osztályközösségek összekovácsolásában.

 

 

A járványhelyzet közben kialakult digitális oktatás hatásai jól érzékelhetőek. A korábban kiszámíthatóan működő osztályközösségek újrarendeződnek és a stabilitásukat keresik. A szituáció szokatlan, a munka vele pedig létfontosságú, hiszen a működő osztályközösség a hatékony tanulási-tanítási folyamatok alapfeltétele. A legnehezebb feladat ilyenkor a pedagógusokra hárul, hiszen ebből a szétzilált csapatból újra egy egységes, jól működő közösséget kell létrehozniuk, ami nem kis feladat.

Egy komplex csoportdinamikai programsorozat első foglalkozásaként elsősorban azoknak a felső tagozaton és középiskolában dolgozó osztályfőnököknek kívánnak segítséget nyújtani, akik tudatosan készülnek a szeptemberi jelenléti oktatás nehézségeire és szeretnének megfelelő és jól alkalmazható eszköztárra szert tenni a közösségépítés területén. A műhelymunka 2021. augusztus 25-én 9-től 13.30-ig kerül megrendezésre a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Ezt követően 3-4 héttel egy ONLINE alkalom során megbeszélésre kerülnek az osztályban kipróbált gyakorlatok, tapasztalatok. Ennek időpontját a résztvevőkkel közösen fogják kitűzni. A programsorozat az Arconic Foundation támogatásával valósul meg.

A trénerek Bakos István és Németh Ádám lesznek. A résztvevők száma korlátozott, és a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >