Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Játékok, hasznos tanácsok, kézműves foglalkozások
Játékok, hasznos tanácsok, kézműves foglalkozások Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2021. augusztus 24.
A Cselekvő Fehérvár közösségfejlesztő programsorozat augusztus utolsó hetében is számos érdekes, több korosztályt is megszólító programra várja az érdeklődőket. Tanácsok az internetes vásárláshoz, néptáncos foglalkozás gyerekeknek, könyves börze, ismerkedés a ritmikus sportgimnasztikával – érdemes végigböngészni a kínálatot.

 

Kedden, augusztus 24-én, három helyszínen négy különféle program is várja az érdeklődőket. Délután kettőtől a Kertalja utcában, a Felsővárosi Alkotóházban egy régi mesterség, a kötélverés titkait leshetik el az érdeklődők, akik a fonások különböző technikáival is megismerkedhetnek a szakértők segítségével. Ha már úgyis hűvösebbre fordult az idő, érdemes lesz ellátogatni a város másik végébe, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba, ahol Grund Helga népi játékokkal és néptánccal várja a 4–8 éves gyerekeket 16.30 órától. Napjainkban rengetegen vásárolnak az interneten keresztül. Számos előnye mellett veszélyeket is rejt ez a vásárlási forma – ezekről a veszélyekről is szó esik kedden 17.00 órától a Kisfaludi Közösségi Házban. Az eseményen az érdeklődők tanácsokat kaptak a szakértőktől arra vonatkozóan, hogyan bonyolíthatják biztonságosan internetes beszerzéseiket. Ugyancsak ezen a helyszínen rendeznek könyvcsereberét és könyvválasztó programot Hozz egy könyvet, vigyél kettőt! címmel: az érdeklődők 18.30 órától böngészhetnek a kötetek között.

A balett, a torna és a tánc elemeit egyesítő ritmikus sportgimnasztikával ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek augusztus 26-án, csütörtökön a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház és a Cselekvő Fehérvár rendezvényén. Az AlbaRG ritmikus gimnasztika sportegyesület hét éve működik Fehérváron Simon Orsolya vezetésével. Az egyesületnek jelenleg több mint 130 tagja van, közöttük 32 szabadidő kategóriás versenyző, kilencen pedig a versenysport III. osztályában is megmérettetik magukat. A csütörtöki programon a szép, de nehéz és összetett sportág alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők: kézbe foghatják, kipróbálhatják a kéziszereket (kötél, karika, labda, szalag, buzogány); tartásjavító, valamint nyújtó, lazító feladatokat is bemutat majd Simon Orsolya, akitől a szeptemberben induló tanfolyamokról is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. A program 17.00 órakor kezdődik az edzéseknek otthont adó Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban.

A Jeles napok sorában az anyatejes világnaphoz kapcsolódó, korábban elmaradt programot pótolják augusztus 26-án. Gál Diána laktációs szaktanácsadó, védőnő előadását a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban hallgathatják meg az érdeklődők, akik kérdéseiket is feltehetik majd a témában.

Játsszunk együtt, zárd velünk a nyarat! – hívja a családokat a szlogen az Öreghegyi Közösségi Házba augusztus 28-án, szombaton 15.30-tól 17.00-ig, ahol kézműves foglalkozás és persze sok-sok játék segít elfelejteni, hogy hamarosan véget ér a vakáció.

Az ingyenes programok a Tematikus programsorozatok, klubfoglalkozások szervezése Székesfehérváron a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-001 projekt részeként valósulnak meg. A programokról a www.facebook.com/cselekvofehervar oldalon lehet tájékozódni.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >