Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Évfordulós múltidézés a szeptemberi légiparádén
Évfordulós múltidézés a szeptemberi légiparádén Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. augusztus 25.
Az előző évekhez hasonlóan idén szeptember 12-én is fantasztikus vasmadarak lepik majd el az eget Székesfehérvár felett. A Börgöndi Légiparádé szervezői, az Albatrosz Repülő Egyesület közösségi oldalán egy felhívást tett közzé.

 

 

A hagyományoknak megfelelően az idei repülőnapon is látható lesz Kamov és Mi-2-es dinamikus bemutató, és hamarosan az Albatrosz gyűjteménye is bővül egy Kamovval. Idén nyáron szállítottuk Székesfehérvárra az egykor 501-es oldalszámmal repült, HA-MRS lajstromjelű Ka-26-ost, mely a felújítást követően, eredeti katonai festésével, indítható állapotban lesz kiállítva Börgöndön.

1991 őszén, idén harminc éve, hogy jogutód nélkül megszűnt az MH 90. Asbóth Oszkár Futárhelikopter Ezred. A Mi-2-es helikopterek áttelepültek Szolnokra, ezzel a katonai repülés befejeződött Börgöndön. A 30 éves évfordulóról az idei repülőnapon egy külön program keretében szeretnének megemlékezni. S ezennel meghívják szeptember 12-i rendezvényükre az egykor Börgöndön szolgált katonákat, és polgári alkalmazottakat is.

Jelentkezés a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen név, telefonszám és az alakulat (illetve jogelődeinél) eltöltött időszak megadásával lehet.

A Börgöndi Légiparádé szervezői közösségi oldalukon folyamatosan hírt adnak arról, milyen programokkal várják a repülés és a repülők szerelmeseit szeptember 12-én.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >