Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
I. Belvárosi Nyitott Udvarok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. augusztus 27.
Kinyílnak a belvárosi udvarok vasárnap. Tematikus programokkal vár minden érdeklődőt az iGenerációért Egyesület és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum a különleges helyszíneken.

 

 

Vasárnap első alkalommal rendezik meg a Belvárosi Nyitott Udvarok programsorozatot. A délután háromkor kezdődő rendezvényen négy tematikus programokkal megtöltött udvart járhatnak végig az érdeklődők. Lesz Várostörténeti, történelmi udvar, Képzőművészeti udvar, Öko udvar, valamint Színház és zene udvar is. A helyszíneken bemutatók, előadások és foglalkozások is várják a fehérváriakat.

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének udvarára a történelem, a várostörténet iránt érdeklődőket várják. Az épületről és környezetéről Korik Péter történelemtanár tart előadást, az egykori koronázó bazilikáról Szabados György történész mesél, de lesz kiállítás és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum diákjainak és pedagógusainak a közreműködésével történelmi korokat idéző ruhabemutató és fotós sarok is.
A Képzőművészeti udvart a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény udvarán találják. Itt ékszer-, dísztárgy-készítő, papírfonó, festő és rajzfoglalkozásokon vehetnek részt a kilátogatók, de lesz fegyverkovács bemutató, hajfonás és arcfestés is.

Az Fő utca 3. szám alatti "márványos udvar" Öko udvarrá alakul, ahol a középpontban a környezettudatosságot és a fenntartható fejlődést népszerűsítő foglalkozások állnak. A foglalkozásokat a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Smart Bin, a Bocs Alapítvány, a Zöldellő Sárrét Egyesület és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum diákjai tartják, akik Öko divatbemutatóval is készülnek.

A színház és zene iránt érdeklődőket a Pelikán udvarba várják. Itt Kiss Diána Magdolna, Varga Gabriella, Krisztik Csaba és Tűzkő Sándor színművészek vezetésével improvizációs játékban vehetnek részt az oda betérők. Lesz énekes előadás, fellépnek a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar több tagja, a MusiColore énekegyüttes és a Corpus rézfúvós kvintett is.

A részletes programtervet a Facebook eseménynél találják: https://www.facebook.com/events/4557604707604717

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >