Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők készülnek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 07.
Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

 

 

Egy svájci családi vállalkozást megvásárolva került Székesfehérvárra az olasz CarboPress vállalat a tavalyi évben, és bár a pandémia nekik is okozott nehézségeket, most már újból teljes gőzzel működik a 75 főt foglalkoztató vállalat a Déli Ipari Parkban. A vállalat olasz tulajdonosa, Massimiliano Lapiana és gyárigazgatója, Cristiano Croci meghívására ma dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester egy sajtónyilvános bejáráson ismerkedtek meg a prémium autóiparban érdekelt CarboPress Kft-vel.

A cég prémium autómárkáknak gyárt legfőképpen karbon- és üvegszálás alkatrészeket, akár teljes karosszériát. Székesfehérváron jelenleg Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők és más karosszériaelemek készülnek. A munka különlegessége, hogy a robotgépek és a manufakturális jellegű tevékenység szorosan együttműködik, a tevékenység nagyobb része nem automatizálható, azt ebben a prémium minőségben csak emberi munkával lehet jelenleg elvégezni.

A vállalatnak nagyívű fejlesztési tervei vannak a székesfehérvári üzemmel kapcsolatban, és ebben a város is segít, hiszen ez új munkahelyeket, új technológiát és új termékeket jelent - mondta el dr. Cser-Palkovics András a cégvezetőkkel történt rövid egyeztetés után. A következő három évben szeretnénk megduplázni a dolgozók számát -ismertette Massimiliano Lapiana, a CarboPress tulajdonosa, és hozzátette, terveik szerint a jelenlegi termékkör mellett az elektromos autók piacába is szeretnének bekapcsolódni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >