Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász
Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 10.
4000 darab borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományozott a PatikaPlus Gyógyszertárak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak. Az ajándékot a Karitász önkéntesei fogják szétosztani a rászorulók között.

 

 

Az őszi / téli időszakra gondolva keresték fel a PatikaPlus Gyógyszertárak képviselői a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászt, hogy átnyújtsák a székesfehérvári székhelyű cégcsoport adományát: 4000 db borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát.

 

4000 db borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományoztak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak

 

A látogatás során a szervezet vezetője, Nagy Lajosné elmondta, hogy a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász - alkalmazottai és önkéntes segítői révén – (többek között) segítséget nyújt a plébániai karitász csoportok szervezéséhez és működéséhez, összefogja, támogatja és irányítja azok munkáját. Tevékenysége három megyét is érint. Az egyházmegye területén 94 csoport működik és 1.000 önkéntes nyújt szolgálatot.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász gondoskodik a Karitász munkatársak szociális képzéséről, valamint szoros együttműködésben áll a Katolikus Karitásszal is. Ebből adódik, hogy részt vesz különböző segélyprogramok helybeli lebonyolításában. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működik a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Támogatott Lakhatás is.

 

Nagy Lajosné, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász vezetője

 

A most kapott adományt a plébániák köré szerveződő önkéntes csoportokhoz fogják eljuttatni a következő napokban, s ők osztják majd szét a látókörükben lévő rászoruló családok között.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/09/04/jelentos-adomanyt-kapott-a-szekesfehervari-egyhazmegyei-karitasz

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >