Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Múzeumi beavató csütörtökön
Múzeumi beavató csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 15.
Múzeumi beavató címmel a Hetedhét Játékmúzeum Réber Gyűjteményéről szerveznek előadást szeptember 16-án 16 órától. Révész Emese művészettörténész a kezdetektől figyelemmel kíséri a Réber László grafikusművész alkotásaiból kialakított gyűjteményt, amely „Az év kiállítása 2019” címet is elnyerte. A csütörtöki előadáson való részvétel ingyenes, a Szent István Király Múzeum kiemelten a Székesfehérvárra frissen került középiskolás diákok számára ajánlja a programot.

 

 

2012-es megnyitása óta a Hetedhét Játékmúzeum rengeteg kincset megmutatott már a látogatóknak mind a Moskovszky-gyűjteményben, mind pedig a Réber-gyűjteményben. Már ez utóbbi megnyitásakor is Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára méltatta Réber László grafikáit, és most csütörtökön is tőle hallhatnak a résztvevők az alkotóról és a tárlatról.

A legtöbben gyermekkönyv-illusztrációiról ismerhetjük Réber Lászlót, hiszen többek között Janikovszky Éva és Lázár Ervin könyveihez is ő készített rajzokat. Pályája azonban a felnőtteknek szánt művek tekintetében ugyanolyan gazdag, illusztrációi és grafikái nemzetközileg is ismertek. A Réber Gyűjteményben kialakított kiállítás, A vonalba zárt történetek nemcsak a közönség, hanem a szakma elismerését is elnyerte, 2019-ben Az év kiállítása címmel ismerték el.

Szeptember 16-án, csütörtökön 16 órakor az Oskola utca 2. szám alatt, a Hetedhét Játékmúzeum Réber Gyűjteményében várják az érdeklődőket. A Múzeumi beavató előadáson való részvétel ingyenes, és a Szent István Király Múzeum legfőképpen a Székesfehérvárra frissen került középiskolás diákok figyelmébe ajánlják a programot, valamint a tárlat megismerését is.

Részletes információk a múzeumi közösségi oldalon: https://www.facebook.com/hetedhetmuzeum/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >