Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Városismereti séták Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Két izgalmas városismereti sétával csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz a Tourinform Iroda a hétvégén. Szombaton 16 órakor indul a Belváros szobrait bemutató program, míg a vasárnap, szintén 16 órakor kezdődő sétán Székesfehérvár színházi életét ismerhetjük meg. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

 

 

Városunk rég- és közelmúltja a szobrok nyelvén a címe a szeptember 18-án, szombaton 16 órakor a Tourinform Irodától induló sétának. Az alkotások mesélnek Székesfehérvár történelméről, emellett meghatározzák a város hangulatát is. A résztvevők a szobrokon keresztül ismerhetik meg a város fordulatokban gazdag történetét, közben olyan felfedezéseket is tesznek, amelyek a hétköznapokban rejtve maradnak.

A Színháztól színházig című reformkori séta szeptember 19-én, vasárnap 16 órakor kezdődik szintén az irodánál, és a Pelikán Udvartól a Vörösmarty Színházig kalauzolja a résztvevőket. Megtudhatjuk, hogy hol kezdődött a magyar nyelvű színjátszás Székesfehérváron, hány híres színész kezdte itt pályáját, melyik színésznő kedvence volt az Árpád fürdő, és ki mondta el Jókai Mór köszöntőjét a Vörösmarty Színház avatásán?

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, előzetesen a Tourinform Iroda weboldalán lehet jelentkezni. A programra szeretettel hívják és várják a székesfehérváriakat és minden kedves vendéget, érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >