Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Restaurálják a Püspök kutat
Restaurálják a Püspök kutat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 16.
Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban - így a tervezett új, nagy játszótérről is - további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.

 

 

Amióta elkezdődött a Várfal parkban a zöldfelületek megújítása, sok észrevétel és javaslat érkezett be az Önkormányzathoz. Megerősítést nyert, hogy szükség van a parkfelújításra – ami iránt a városvezetés is elkötelezett –, hiszen jelenleg nem tölti be azt a funkciót, amit adottságai miatt betölthetne. Ezért született az a döntés, hogy a virágágyások felújítása mellett szükség van Bory Jenő alkotásának, a Püspök kútnak a restaurálására is. Ezzel a Városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátor szakmai irányítása és felügyelete mellett Nyakas Pált bízza meg.

A tér rendbetételére eddig született koncepció egy részében azonban módosításra van szükség. Több jelzés érkezett – többek között a Városszépítő és -Védő Egyesület részéről –, így a közgyűlési döntés végrehajtását egyelőre felfüggesztette a város polgármestere. A Várfal park így park marad, valamennyi zöldfelület megújításával, míg a tervezett új, nagy játszótér – várhatón a közelben – egy másik helyen valósulhat meg, amiről a Közgyűlés dönt majd. A következő napokban a Köfém játszótér kialakítását kezdeményező partnerekkel az egyeztetések és áttervezések meg fognak történni, amelyek eredményéről természetesen tájékoztatást adnak majd a közvéleménynek.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >