Kezdőlap
A Kiskút Tenisz Klub tehetségeinek és edzőiknek gratulált a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 16.
Szép fehérvári hagyomány, hogy a hazai vagy nemzetközi versenyeken szép eredményt elért sportolóknak minden alkalommal a Városházán gratulál a közösség nevében dr. Cser-Palkovics András. Szerdán délután a Kiskút Tenisz Klub ifjú versenyzőivel, egyik vezetőedzőjükkel és a klubelnökkel találkozott a város polgármestere, kötetlen beszélgetés keretében értékelve a Női Szuperligás hétvégi szereplést, illetve az elmúlt időszakban elért bajnoki címeket, szép versenyeredményeket.

 

 

„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a pandémiás helyzet ellenére a Kiskút Tenisz Klub sportolói remekül helyt álltak a szezon során.” – kezdte a beszélgetést Viszló Csaba klubelnök. A Városháza Dísztermében Pákai Norbert vezetőedzővel és tehetséges, ifjú versenyzőikkel közösen találkoztak szerdán délután dr. Cser-Palkovics Andrással. A polgármester a város közössége nevében gratulált a klub teniszezői által az elmúlt időszakban elnyert több országos bajnoki címhez, az éremszerzésekhez a Vidékbajnokságon, illetve a hétvégén befejeződött Női Szuperligában elért második helyezéshez.

A polgármester gratulált a nagyon fontos sikernek tekinthető ezüstéremhez, valamint kiemelte, hogy a Kiskút Tenisz Klubnak és Viszló Csabának köszönhetően Székesfehérváron egy olyan létesítmény működik, ahol télen és nyáron, járványhelyzetben és azon túl is lehet edzeni, versenyezni. Majd eredményeikről, terveikről és a sport terén saját magukkal szemben megfogalmazott elvárásokról is kérdezte az ifjú versenyzőket, akik közül a legfiatalabb 2009-es születésű volt, a nagyobbak pedig már több mint tíz éve teniszeznek. Dr. Cser-Palkovics András elmondta: szereti ezt a sportágat, nyomon követi a versenyeket, sőt maga is teniszezik. A legfontosabb dolog azonban, amire felhívta a fiatalok figyelmét: a tanulás; kérte, hogy erre még a többórás edzések mellett is legyen energiájuk, hiszen akár a sportolói pályát választják, akár más területen dolgoznak majd, a diákként megszerzett tudás adhat biztos alapokat mindenhez. Egyúttal a sportmenedzseri képzésekről és az egyre bővülő, sporttal összefüggő továbbtanulási lehetőségekről is beszélt. 

Az országos jó eredményekről Viszló Csaba szólt, aki abbéli reményét is megfogalmazta, hogy mielőbb lehetővé teszi a járványhelyzet a sulitenisz program folytatását. Nagyon sikeres volt ez eddig, sokan megszerették általa a sportágat. Pákai Norbert vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre többen kapnak kedvet a fiatalok közül a versenyzéshez, itt országosan feladatként az utánpótlás-nevelésben az akadémiai rendszer kiépítése felé lépést tartaná fontosnak. 

Nemcsak a tavaszi- és nyári eredmények szépek, mindenki bizakodó az elkövetkező időszakkal kapcsolatban is. Elkezdődött az őszi szezon, folyamatosan zajlanak az edzések, a következő nagy cél egy október végi nemzetközi junior verseny. Ahogy a vezetőedző megfogalmazta, a nemzetközi tornák nemcsak a versenyzés szempontjából fontosak, hanem jó reklámot jelentenek a klubnak, a létesítménynek és a tenisznek, mint sportágnak is.  


A Kiskút Tenisz Klub versenyzőinek összegyűjtött eredménylistája az alábbiakban olvasható:

L12
Teker Lotti: téli országos bajnokság egyéni 3., vidékbajnokság egyéni 2., páros 1., csapat 2., nyári országos bajnokság egyéni 3., csapat 4., szeptemberi ranglista 2.
Badics Lara: vidékbajnokság egyéni 8., páros 2., csapat 2., országos bajnokság 16., csapat 4.
Ozsváth Dóra: vidékbajnokság egyéni 16., csapatbajnokság 2., országos bajnokság egyéni 32., csapat 4. 


L14
Szabó Lora: vidékbajnokság egyéni 3., páros 3., Szuperliga 2. 


L18
Badics Mila: vidékbajnokság egyéni 2. páros 1., csapat 1, országos bajnokság páros 1., csapat 1., egyéni 8., Szuperliga 2. 
Kántor Anna: vidékbajnokság egyéni 1., páros 1., csapat 1., országos bajnokság csapat 1, Szuperliga 2. 


F16
Budai Zoltán: vidékbajnokság csapat 3, egyéni 16, országos bajnokság csapat 7., páros 3. 
Kurucsai Dominik: vidékbajnokság egyéni 16, országos bajnokság csapat 7., páros 8.


F18
Szombathelyi Benedek
: vidékbajnokság egyéni 2, országos bajnokság csapat 7, páros 8.
Gombás Péter: vidékbajnokság páros 2., egyéni 8. 

A Női Szuperliga, a 2. helyezett csapat tagjai:
Fárbás Réka, Dankó Vanessza, Badics Mila, Kántor Anna, Nagy-Békési Bíborka, Szabó Lora

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >