Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A teljes vezetékrendszert ki kell cserélni a Csitáry-kút alatt
A teljes vezetékrendszert ki kell cserélni a Csitáry-kút alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. szeptember 17.
A Csitáry-kút három éve megállás nélkül működő szivattyúját kicserélte ugyan azonnal a Városgondnokság, és újra megfelelő nyomással tör a felszínre a víz, azonban a kút alatti vascsőhálózat már annyira elkorrodálódott, hogy átlyukadt, és a kút alatt elfolyik a víz a Varga-csatornába. Ezért tapasztalják a látogatók, hogy a víz csak csordogál a kút kifolyóiból.

 

 

A vezetékrendszer cseréjét haladéktalanul megkezdi a Városgondnokság. Ehhez a mészkőből készült, és több helyen elrepedt, töredezett kutat is ki kell emelni a helyéről.

„Az első ok, amiért a kút megállt, hogy elkopott a szivattyú, amit egy vadonatújra kicseréltünk. Ahogy megjött a nyomás, a kút alatti elrozsdásodott vascsövet kinyomta, ezért nem megy fel a víz a kútba és folyik ki a Varga-csatornába.” – mondta Dzsaja Lajos, a Városgondnokság gépészeti műszaki vezetője.

A kutat jövő hét elején daruzzák ki a helyéről, és kialakítanak egy olyan ideiglenes vízvételi helyet, ahol mindenki meg tudja majd tölteni az üvegeit, addig az alacsony nyomás miatt türelmet kér a Városgondnokság a fehérváriaktól.

A kút alatti csőrendszert teljesen kicserélik, illetve az új kút tisztítható anyagból és saválló csövekből készül majd. A kútban szerencsére van víz bőségesen, azzal semmi probléma nincsen, így a javítást követően tovább élvezhetik a Csitáry-vizet a fehérváriak.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >