Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Több fronton is bizonyítottak a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói
Több fronton is bizonyítottak a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 17.
Mindkét orosz ellenfelét megverte Tóth Adrián a Moszkvában megrendezett orosz-magyar csapat találkozón. Ezt követően Nagy Evelin Szerbiában képviselte hazánkat: az Aranykesztyű versenyen harmadik helyezést ért el. Mindeközben edzőjük, Turós Arnold a serdülő válogatottat készítette fel az EB-re.

 

 

Izgalmasan telt a nyár (és a szeptember eleje) az Fehérvár Küzdősport SE számára: a fehérvári klub ökölvívói több fronton is remekül helyt álltak, miközben vezetőedzőjük, Turós Arnold a serdülő válogatott edzőjeként azon fáradozott, hogy felkészítse a fiatalokat az Európa-bajnokságra.

 

Junior Europian Boxing Championships - A bal szélen Turós Arnold

Turós Arnold FB-oldala

 

Június elején arról adtunk hírt, hogy kétszázöt versenyző csapott össze Európa legjelentősebb ökölvívó utánpótlásversenyén, a Bornemissza Gergely Emlékversenyen. Az immár hetvenedik alkalommal megrendezett programon tizenhárom ország képviseltette magát – köztük a Fehérvár Küzdősport SE két magyar bajnoka, Nagy Evelin és Tóth Adrián.

Nagy Evelin 57 kg-os súlycsoportban állt a ringbe, s az ifjúsági korosztályú hölgyek közül ő bizonyult a legjobbnak, így aranyéremmel a nyakában tért haza Székesfehérvárra.

A fiúknál Tóth Adrián 75 kg-ban indult, s a junior korosztályú fiúknál ezüstérmet szerzett. Ezt követően Adriánra nagy feladat várt, hiszen a junior válogatottal Németországba utazott, ahol a magyarok a lengyelekkel és a németekkel három napon át küzdöttek egymással.

Aztán jött az Utánpótlás Magyar Kupa. Itt arany-, ezüst- és bronzérem is került a Fehérvár Küzdősport SE utánpótlás ökölvívói nyakába, Tóth Adrián pedig győzelmével megváltotta jegyét a grúziai Európa-bajnokságra.

A Tbilisziben megrendezett versenyen a fehérvári sportoló sajnos megosztott pontozással alul maradt fehérorosz ellenfelével szemben, ám így is gyönyörű ökölvívást mutatott be.

 

 Tóth Adrián és edzője, Turós Arnold

Turós Arnold FB-oldala

 

E vereség után annyira feltüzesedett és bizonyítani akart, hogy amikor augusztusban elutazott a junior válogatottal Moszkvába egy orosz-magyar csapat találkozóra, minkét orosz ellenfelét könnyedén megverte.

 

 

A cikk folytatása elérhető az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/09/11/tobb-fronton-is-bizonyitottak-a-fehervar-kuzdosport-se-okolvivoi

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >