Kezdőlap arrow Sport arrow Instant túra a Velencei-tó körül
Instant túra a Velencei-tó körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 17.
Gyalog, futva vagy kerékpárral is neki lehet vágni a nemrég elindított „instant” túrának a Velencei-tó körül. A résztvevők bármikor teljesíthetik a távot a meghatározott útvonalon és szintidőn belül, s természetesen az érmek sem maradnak el…

 

 

 

Egyre többen jelentkeznek arra az instant túrára, amit a Velencei-tó köré hirdettek meg Soós Péter ötlete nyomán. S itt már meg is kell állnunk egy pillanatra, hogy tisztázzuk, hogy mit is jelent az a kifejezés, hogy „instant”?

Az „instant” túrák lényege, hogy nem szükséges hozzájuk a szervezők fizikai jelenléte, s az ember maga dönti el, hogy melyik napon és melyik napszakban teljesíti az adott távot. Így elkerülhető a nagy tömeg és sokkal nagyobb a résztvevő (és a rendezői stáb) szabadsága is.

S mivel nincsen olyan nagy kötöttség, mint a hagyományos versenyeknél, sokkal többen éreznek arra motivációt, hogy rajthoz álljanak és mozogjanak egy kicsit. (Legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják.)

 

A teljesítés ellenőrző pontokon történik

Instant Velencei túra FB-oldala

 

A megtett kilométereket természetesen valahogyan igazolni is kell: ezért nélkülözhetetlen eszköze e formának az okostelefon, mely rögzíti az adatokat.

Az Velencei-tó megkerülésének „instant” módjánál is elektronikus eszközzel történik a teljesítés igazolása, méghozzá az ellenőrző pontokon található vonalkód vagy a GPS helymeghatározás segítségével. (Természetesen a mobilinternetet sem szabad ilyenkor kikapcsolni…)  

A túra önálló honlappal rendelkezik, ahol regisztrálhatunk, utána nézhetünk minden fontos információnak, s itt megtalálhatjuk az eredménylistát is, valamint nyomon követhetjük azt, aki éppen „úton van”.

 

Az első célba érkező túrázó: Katona Krisztina

Instant Velencei túra FB-oldala

 

Az útvonalat főként a kerékpárútra tervezték, illetve a track útvonalára. A rajt és a cél Gárdonyban, a Pisztráng kempingnél van. A megadott ellenőrzőpontokat érinteni kell a honlapon megadott sorrendben. Ha valaki kihagy egy pontot vagy rosszul érinti őket, akkor érvénytelenné válik a teljesítése.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/09/07/instant-tura-a-velencei-to-korul

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >