Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Intenzív, de olcsó és rövid kampányba kezd a Fidesz
Intenzív, de olcsó és rövid kampányba kezd a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 28.

ImageSzombaton délután 4 órakor tartja kampánynyitó rendezvényét a Fidesz a Városligetben, a Kós Károly sétányon - tájékoztatta az újságírókat a kampány vezetője, Gyürk András. A fideszes politikus ezzel kapcsolatosan arra emlékeztetett: öt évvel ezelőtt ugyanitt tartotta első rendezvényét a párt, és akkor a mandátumok felét szerezték meg a választásokon.

 

Ezt ma is sikerként értékelnénk, a mandátumok felének megszerzése a célunk - jegyezte meg. Hozzátette: május 4-én Orbán Viktor és a Fidesz elnöksége intenzív országjárásba kezd, és a párt elsősorban nem a drága hirdetésekre, hanem a személyes találkozásra helyezi a hangsúlyt. Mint fogalmazott, ilyen mély válságban nem lenne helyénvaló, ha milliárdos kampányt folytatnának le a pártok a sikeres eredményért. Intenzív, de olcsó és rövid kampányba kezd a Fidesz

Gyürk András kiemelte azt is, korábban felhívást tettek közzé az olcsó kampányról, ahol többek között arra kérték a politikai erőket, hogy ne folytassanak méregdrága kampányt, az erre fordított összegeket tegyék átláthatóvá, és a kormány se vegyen részt a kampányban. Senki sem csatlakozott kezdeményezésünkhöz, magunkra nézve azonban kötelezőnek tartjuk a megkötéseket - szögezte le a Fidesz kampányvezetője.

 

Image
Fotó: Pelsőczy Csaba

A fideszes politikus kitért arra is, hogy a Fidesz 17 nap alatt rekordmennyiségű, több mint egy millió kopogtatócédulát gyűjtött össze. Elmondása szerint a Fideszt támogatókat elsősorban két dolog motiválta: - "nem mindegy, ki képviseli Magyarországot Brüsszelben" - "elegünk van abból, ami ma Magyarországon zajlik" Gyürk András arra hívta fel a figyelmet, a Fidesz magas részvételre számít, mert a választók bizalmi szavazásnak tekintik június 7-ét. A fideszes honatya szólt a Fidesz EP-programjáról is.

Kifejtette: négy hónap alatt fél tucat tematikus konferenciát rendeztek, és a dokumentum több száz szakértő véleményét tartalmazza. A programot május 13-án mutatják be. Gyürk András hozzáfűzte azt is, 5 éve kizárólag a Fidesznek volt programja az uniós választás előtt, és reményét fejezte ki, ezúttal a többi politikai erő is megtiszteli saját választóit egy programmal.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a Fidesz olcsó és rövid kampányt fog folytatni, kereskedelmi televíziókban nem fog hirdetni. A kampányköltség a tervek szerint nem fogja meghaladni a 100 millió forintot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >