Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szelíd motoros felvonulás és gyerekemelés várta a családokat
Szelíd motoros felvonulás és gyerekemelés várta a családokat Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA Egyesület   
2021. szeptember 28.
A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet idén 4. alkalommal kapcsolódott be a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány – "Gyereket a magasba " elnevezésű – határokon átnyúló világrekord kísérletébe. A rendezvényen Viza Attila önkormányzati képviselő segítségével Szamóca-díjat adtak át az egyesület önkénteseinek, partnereinek és fő támogatóinak, valamint az Arconic Alapítvány egy jelentős támogatást jelképező utalványt is átnyújtott a szervezet elnökének.

 

 

Az országos gyerekemelés a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom koordinálásával valósult meg – határon innen és túl – összesen 25 településen, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett.

A székesfehérvári rendezvénynek több mint 500 résztvevője volt, mely egy szelíd motoros felvonulással indult. A felvonulásra kismotorral, babakocsival, rollerrel, kerékpárral és futóbiciklivel is érkeztek gyerekek. A színpadi műsor egy Maminbaba-hordozós latin fitness bemutatóval indult, majd a Pitypang Zenekar interaktív koncertje szórakoztatta a résztvevőket. Pontban 11-kor a jelenlévők egyszerre emelték a magasba gyermekeiket. Ezt követően Bálesné Elekes Rita – a SZÉNA Egyesület elnöke, valamint Viza Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője – köszöntötte a résztvevőket, majd átadták a Szamóca-díjakat. A SZÉNA Egyesület évről-évre ezzel a díjjal ismeri el a legaktívabb önkénteseit, főbb támogatóit és partnereit. A 18 év alatti önkéntesek kategóriában Szili Laura és Farnady Kíra, míg a hosszútávú önkéntes kategóriában Vid Péter és Osztotics Zoltán kapott díjat. Az egyesület számos önkéntessel dolgozik együtt, akik nem tagjai a szervezetnek, közülük Kóczán Katalin, Loósz-Németh Andrea és Parrag Bianka munkáját ismerték el a Segít a süti programban végzett tevékenységükért. Az együttműködő partnerek kategóriában díjazott lett a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület, a Smart Grant Alapítvány és a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség. Támogató kategóriában az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft részesült elismerésben, akik ezzel egyidejűleg átadták az idei évre biztosított támogatást is.

A rendezvény ideje alatt folyamatos programokkal készültek, így ügyességi feladatpontokon gyűjthettek pecséteket a gyerekek, melyért csillámtetoválást és ajándékot is kaptak jutalmul. Lehetőség volt ugrálóvárazni, kretatív foglalkozáson részt venni és betekinteni egy tűzoltó autó működésébe is. A legkisebbeket mini játszóház és buborékeregetés is várta.

A székesfehérvári program megvalósításában együttműködött Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fehérvári Polgárok Egyesülete, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Kids Club Székesfehérvár és Velence nyelviskola, a Smart Grant Alapítvány, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola leendő első osztályos tanítói, valamint Tepszisné Lakatos Henrietta fejlesztő pedagógus.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >