Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Városi és országos források civil szervezeteknek
Városi és országos források civil szervezeteknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 06.
Új pályázatok nyíltak meg civil szervezeteknek. A városi és országos forrásokról Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka és Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi és Szolgáltató Központ munkatársa tartott tájékoztatót.

 

 

Október hónapban számos pályázati lehetőség nyílt meg a Fejér megyei és székesfehérvári civil szervezetek előtt, amelyek a mindennapi működésükben és a programjaik megvalósításában nyújtanak segítséget.

Az Önkormányzat pályázatot ír ki székesfehérvári civil szervezetek működési költségeinek támogatására. A pályázatot a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 4.450.000 Ft keretösszeggel hirdetik meg. Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka elmondta, a működési támogatás a legrugalmasabban felhasználható keret, akár könyvelőre, eszközbeszerzésre vagy bármilyen rezsire felhasználható, de, ahogy azt előzetesen kommunikálta az Önkormányzat, csak azok a szervezetek tudnak jelentkezni, akik a szeptemberi Civil napon részt vettek. Hozzátette, éves szinten Székesfehérvár városa több mint 100 millió forinttal támogatja a civil szervezeteket, ami a legmagasabb összeg a megyei jogú városok közül.

Szakmai programjukra és működési költségre pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap októberben induló pályázatán. A 2021. évi 9,3 milliárd forint összegű keret után a 2022. évi keret közel 11 milliárd forint, amire pályázhatnak a civil szervezetek. Ezt két formában tehetik meg, az összevont támogatás esetében 4 millió forint keretösszegig, az egyszerűsített pályázati támogatás esetében pedig 350.000 forint igényelhető. Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi és Szolgáltató Központ munkatársa elmondta, ez utóbbit azoknak a szervezeteknek szokta javasolni, akik évente csak egy-két programot szerveznek, és az ügyvédi, könyvelői költségüket ez a pályázati összeg is fedezheti. A pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok elérhetőek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltatót Központ felületein is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >