Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Feketehegy SE: országos bajnokok lettek a kalapácsvetők!
Feketehegy SE: országos bajnokok lettek a kalapácsvetők! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. október 07.
Kiválóan szerepeltek kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben is a Feketehegy SE tagjai a hétvégén megrendezett Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon: a csapatok három arannyal, egy ezüsttel és egy bronzéremmel gazdagodtak.

 

 

Öt érmet is szereztek a Feketehegy SE tagjai a hétvégi Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon. Az egyesület mindhárom kalapácsvető csapata országos bajnok lett!

Az U16 –os korosztályban 4+1 fős csapatok versenyeztek egymással, ahol négy eredmény átlagát vették figyelembe az összesítéskor. Az U18-as korosztályban pedig 3+1 fős csapatok indulhattak - itt a csapatból a három legjobb eredményt nézték a bírák. Három kísérletből kellett minél jobb eredményt elérniük a versenyzőknek, s mindenkinek csak egyetlen dobás állt rendelkezésére tudása bizonyításához.

„Jelenleg nálunk pont annyian voltak, ahányan lehettek egy csapatban.” – nyilatkozta az FMC-nek Rapali Zsolt – „Az U16-os korosztályban tudtunk tartalék embereket is kiállítani, az U18-as lányoknál pedig pont három főből állt a csapat. Bízunk benne, hogy a későbbiekben több csapatot is tudunk majd indítani, amennyiben növelni tudjuk a létszámunkat.”

 

A fiúk átlaga 51,61 m volt, mely meghozta a bajnoki címet számukra (Fotó: Feketehegy SE)

 

A Csapatbajnokságon a sort az U16-os fiúk kezdték (Fülöp László András, Bolla Dániel, Kukucska Zoltán PB, Rapali Bence PB, Horváth Zsolt), akik már az első sorozatban érvényes dobásokat mutattak be, így hamar eldőlt az aranyérem sorsa. A fiúk átlaga 51,61 m volt, mely meghozta a bajnoki címet számukra.

Őket követték az U18-as lányok (Zimmermann Lili, Zsigovics Panna, Nagy Nikolett PB), akik ismét nagyot dobtak: Zimmermann Lili 1 cm híján 63 m-t dobott a 3 kg-os kalapáccsal, ami kiváló eredménynek számít és nemzetközi szinten is megállja a helyét. A bronzérmet Lili hozta el, a negyedik pedig Zsigovics Panna lett.

A lányok fantasztikus 54,06 m-es átlaggal szerezték meg egyesületük második bajnoki címét, ami nagy valószínűséggel a legjobb átlagok között szerepel, amit idáig ifi lány csapat el tudott érni!

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/10/05/a-feketehegy-se-mindharom-kalapacsveto-csapata-orszagos-bajnok-lett

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >