Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Lenyűgöző énekóra az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral
Lenyűgöző énekóra az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. október 12.
A Vörösmarty Színházban hétfőn tartották az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra Ifjúsági hangversenysorozatának első előadását, amely az „Alkonyattól napkeltéig” címet kapta.

 

 

A zenekar számára fontos a klasszikus zene szépségeinek megismertetése a fiatalokkal, ezt a célt szolgálja a PartiTúra sorozat. A hétfői előadáson is népszerű darabokkal tartottak "beavató" hangversenyt.

Ruff Tamás, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója köszöntötte a fiatalokat, és mesélt a zenészek, a karmester és a zeneszerzők életéről, majd Dobri Dániel beszélt a zeneszerzők világáról és a felcsendülő darabokról.

A Szimfonikusok zeneszerzője a felcsendült darabok történetét ismertette meg a fiatalokkal úgy, hogy értsék is a zeneműveket. Először Bartók Béla: Este a székelyeknél, ezt követően Mozart szerenádmuzsikáinak remeke, az Egy kis éji zene csendült fel. Haydn A reggel szimfóniájának első tétele is többeknek ismerős volt már a nézőtéren, majd Grieg Reggeli hangulatával ért véget az interaktív énekóra, ami minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad a fiataloknak. A hangversenyen az Alba Regia Szimfonikus Zenekart Sándor Szabolcs karmester dirigálta.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >