Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Meghosszabbították a játékos űrkutató pályázat határidejét
Meghosszabbították a játékos űrkutató pályázat határidejét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 14.
A végtelenbe és tovább! címmel hirdetettek űrkutatással kapcsolatos pályázatot a Világűr Hete alkalmából. Hatodik osztályosokból álló csapatok jelentkezhetnek meseírásra, rajz- vagy makettkészítésre. A szervezők meghosszabbították a jelentkezési határidőt: a pályaműveket november 9-én 15.00 óráig lehet benyújtani.

 

 

2000 óta ünnepeljük a Világűr Hetét október 4-e és 10-e között az ENSZ kezdeményezésére. A két időpont egy-egy fontos eseményhez kötődik: 1957. október 4-én indították útjára a Szovjetunió első, Szputnik-Inek nevű műholdját, míg 1967. október 10-én lépett hatályba egy megállapodás, mely az űrkutatás békés felhasználását erősíti.

Az ünnepi hét alkalmából hirdetettek az űrrel kapcsolatos, játékos pályázatot a Cselekvő Fehérvár projekt keretében, a Vörösmarty Mihály Könyvtárral közösen Székesfehérváron tanuló hatodikos diákoknak. Érdemes olvasni, kutatni, az osztálytársakkal vitát folytatni arról, hogy milyen rejtélyek övezik a világűrt, majd közösen nekilátni a kreatív munkának. A diákcsoportok írhatnak mesét, készíthetnek közösen rajzot, festményt vagy makettet, a lényeg, hogy látványosan érzékeltessék: számukra mit jelent a titokzatos Világegyetem.

A pályaművek beadási határidejét meghosszabbították a szervezők: 2021. november 9-én 15.00 óráig várják az alkotásokat. A műveket a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegén lehet leadni, a meséket online is elküldhetik a résztvevők a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre. Az üzenet tárgyában tüntessék fel: „A végtelenbe és tovább!” szlogent, illetve az iskolájuk nevét! Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó a VMK Gyermekrészlegén lesz, időpontjáról minden résztvevőt értesítenek majd. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >