Kezdőlap
Járdafelújítás és parkolóépítés kezdődik a Semmelweis Ignác utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. október 14.
A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben egy 28 állásos parkolót alakítanak ki, a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt pedig teljes járdafelújítás kezdődik. Szerdán átadták a munkaterületet is, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat.

 

 

A szerdai munkaterület-átadáson jelen volt dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Tímár Tibor, a Városgondnokság Útfenntartási Divíziójának műszaki munkatársa, Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnoksága műszaki ellenőre és a kivitelező MANTARO BUILDING Kft. képviselője is. Dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő a körzetben megvalósuló fejlesztésekről szólva elmondta, hogy a Saára Gyula-program keretében a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt teljes járdafelújítás lesz, a Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben pedig egy 28 állásos parkolót alakítanak ki. Ez utóbbi munkálatok érintik a játszóteret is: a parkoló mellett egy bekerített játszótér lesz új játszóeszközökkel. A képviselő beszámolt arról is, hogy a Ligetsoron, a 7-9. számú házak előtt befejeződött a járdafelújítás.

A Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12. szám előtti teljes járdafelújítás kapcsán Tímár Tibor, a Városgondnokság Útfenntartási Divíziójának műszaki munkatársa ismertette, hogy az aszfaltos részt újítják fel, de amennyire szükséges, szegélycserékre is sor kerül, mivel jelenleg olyan szintbeli problémák vannak, amivel a vízelvezetést nem tudják megfelelően biztosítani. A döntött szegélyeket elbontják és újakat építenek be, a járda pedig új aszfaltréteget kap gépi bedolgozással. A munkálatok során egy térköves átkötést is kialakítanak, ami a sétányt köti össze az új járdával, és elvégzik a szükséges akadálymentesítési munkákat is. A munkálatok a tervek szerint 2021. november 30-ig befejeződnek, a szerződéses határidő 2021. december 17-e. A kivitelezést egy fehérvári cég, a MANTARO BUILDING Kft. végzi.

A 28 állásos parkoló kialakításának részleteiről Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság műszaki ellenőre számolt be. Az új parkolókat a Semmelweis utca felől lehet majd megközelíteni, a közlekedőút betonos lesz. A munkálatok során egy fát vágtak ki és elbontották a játszótér egy részét, de már folyamatban van a játszótér áthelyezése: egy bekerített játszótér jön létre új játszóeszközökkel, a parkolók mellé pedig 7 új fát ültetnek. A parkoló kialakítása két ütemben történik, első ütemben a közlekedőút épül ki és a csapadékcsatornát kötik rá a közműhálózatra, valamint egy villanyoszlopot is áthelyeznek. Az első ütemben murvás parkolókat alakítanak ki, a második ütem pedig a parkolók burkolását jelenti majd. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >