Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Életöröm, aktivitás, fegyelem
Életöröm, aktivitás, fegyelem Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 14.
Tegnap volt az 5000. művese-kezelése a móri Krausz Gabriellának, akit ez alkalomból egy kis ünnepség keretében köszöntöttek a B. Braun Dialízisközpontban. Dr. Zakar Gábor nefrológus főorvos, a Székesfehérvári Dialízisközpont orvos-igazgatója elmondta, Magyarországon jelenleg Krausz Gabriella a legrégebben, 33 éve vesepótló kezelésben részesülő beteg.

 

 

Egy ’5000’ feliratú tortával és virággal várta tegnap dr. Zakar Gábor nefrológus főorvos, a Székesfehérvári Dialízisközpont orvos-igazgatója és Filotás Ágnes főnővér a központ páciensét. Krausz Gabriella ma az 5000. kezelését kapta a központban. Székesfehérvár városa nevében Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok mondta el jókívánságait, és egy kis ajándékcsomaggal lepte meg Gabriellát.

Egy, a gyermekkorból áthúzódó immun vesegyulladás miatt 1987 óta először hemodialízissel, aztán egy év transzplantációt követően ismét művese-kezeléssel gondozzák. „Magyarországon jelenleg Gabika a legrégebben, 33 éve vesepótló kezelésben részesülő beteg.” – tudtuk meg a főorvostól. A páciensünk mindenki számára példa lehet arra, hogy az orvos-beteg együttműködésnek, a kezeléshez nélkülözhetetlen, fegyelmezett életvitelnek és az életbe vetett hitnek megvan az eredménye. Dr. Zakar Gábor hozzátette, jelenleg 140 páciens részesül a centrumban zajló hemodialízis, harminc beteg az otthon végezhető hasi dialízis kezelésben, és főleg az időseknél, igen jó hatékonysággal alkalmazzák a konzervatív kezelést.

„Próbálok mindent pozitívan nézni, annak ellenére, hogy gyermekkoromban szorongó, befelé forduló voltam. Dolgozni szerettem volna, de a kezelések miatt ez sajnos nem ment. Elvégeztem egy hitoktatói tanfolyamot, és hat éven át vezettem egy csoportot. A közösségi lét tulajdonképpen terápiaként működött: egymást segítettük, erősítettük. A Bice-Bóca Egyesületben, amíg az egészségem engedte, hosszú éveken át tevékenyen részt vetettem a programok szervezésében, de ma is számíthatnak rám a háttérben.” – mesélte a móri Krausz Gabriella.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >