Kezdőlap arrow Sport arrow Teljesítménytúra a Bakonyban
Teljesítménytúra a Bakonyban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 15.
Hetedik alkalommal rendezik meg a Tés Római-fürdő gyalogos teljesítménytúrát. Október 16-án, szombaton a Bakonyban a Gaja-patak szurdokvölgyébe és az egykori királyi vadászhelyen, a Tési-fennsíkon két külön világot ismerhetnek meg a résztvevők.

 

 

Két távon (15 km és 30 km) rendezik meg immár hetedik alkalommal a Tés Római-fürdő gyalogos teljesítménytúrát. A szép - a kisebb táv esetén könnyen túrázható - környéken két külön világot ismerhetnek meg a résztvevők: az egyik a Gaja-patak szurdokvölgye, ahol a túra egyik legszebb látványossága a Római-fürdő található, a másik a Tési-fennsík, ahol egykor királyok vadásztak. Az útvonaltól függően a túrázók érinthetik többek közt a Gróf Széchenyi Zsigmond kilátót, a Római-fürdőt, a jásdi Szentkutat. A Nagy-Magyarország Park (Királyszállás) mellett is elhalad a túra, valamint érinti a megkapó hangulatú Hamuházat is.

A 15km-es távnak 7 és 11 óra, a 30 km-es távnak 7 és 9 óra között lehet vághatnak neki a nevezők. A természet nyújtotta látnivalók mellett Tésen, az iskola épületében berendezett EgészségPonton 9-15 óra között lesz testzsír, véroxigénszint és vérnyomásmérés, étrendi tanácsok cukorbetegeknek, valamint lejárt gyógyszerek, tűs eszközök begyűjtése. A Vacakoló Vacokban a fiatalokat, gyermekeket és szüleiket várják Gaja-völgyi mesékkel, újrahasznosított anyagokból készült társasjátékokkal, vízszűréssel, Csigakirály keresővel és Tés Római-fürdő TOTÓ-val.

Részletes program, a térképek és a jelentkezés feltételei megtalálhatóak a http://www.gajavolgy.hu/tes-romai-furdo oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >