Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Európai Pillanatok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 30.

ImageFarkas Lobo Péter „Európai pillanatok” című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők május hatodikától a székesfehérvári Platán Galériában. A festőművész 2000-ben kezdett el foglalkozni a festészettel. Ehhez segítséget a Derkovits körtől, annak akkori vezetőjétől, Bujdosó Dénes festőművésztől kapott. Elmondása szerint a kezdetektől igyekezett kipróbálni többfajta technikát, különböző témákat a tusrajztól az olajfestményig, a tájképektől az aktokig.

 

A technikák közül leginkább a vászonra való olajfestés ragadta meg - képei többsége ezzel a technikával készült. A témákat tekintve – bár néha tájképet is fest – leginkább foglalkoztatja a geometriai, ember alkotta tárgyak, szobabelsők, épületek, városok, aktok. Hazai és külföldi kiállításokon vettek részt képei. 2009-től kezdve festményeimet Lobo művésznéven írja alá.

Aktuális sorozata az Európai körutazás.

Világújdonság a "PixPaint" sorozat első darabjai, amely egyesével festett, 5x5mm-es fakockákból, 25 színárnylatból állnak. Egy képet 4 000 darabból illesztett össze, amely elkészülte után egyes részleteiben kerül utólag is megfestésre.

Másik új sorozata az "Anatómia" sorozat, amely a test és lélek különválása jegyében az emberi test belső szerkezetét mutatja kicsit hiperrealisztikus formában, a jóizlés határain belül.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >