Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megtartotta alakuló ülését az Ideiglenes Bizottság
Megtartotta alakuló ülését az Ideiglenes Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 30.

ImageA Polgári Frakció javaslatával egyetértve a Közgyűlés legutóbbi ülésén egyhangúan megszavazta az Ideiglenes Bizottság felállítását, amely azt a feladatot kapja, hogy keresse meg a leendő városi Szolgáltatások Házának helyszínét. A Bizottság összeállt, s az alakuló ülésen a tagok neki is álltak a munkának, hogy az önkormányzati szolgáltatásokat „egy fedél alá” hozzák.

Dr. Cser-Palkovics András szerint e témának nem most kellett volna felvetülnie, hanem már hosszú-hosszú évekkel ezelőtt. A város vezetőinek sokkal korábban meg kellett volna tenniük azokat a lépéseket, amelyeket a Polgári Frakció most Szigli Istvánnal és Juhász Lászlóval közösen előkészített.

 

Image
.

„Ha az Okmányirodára vagy az Ügyfélszolgálati Irodára gondolunk, valószínűleg mindenki egyetért velem abban, hogy nem méltó az az elrendezés, amelyben most a városi Önkormányzat az ügyfelekkel találkozik. „ –mondta Dr. Cser-Palkovics András – „És nem jó ez sem az ott dolgozóknak, sem az irodákba ügyfélként ügyintéző székesfehérvári embereknek sem.”

 

Image
.

A Polgári Frakció ezért egy javaslatot fogalmazott meg, amelyben azt kérték, hogy az Önkormányzat hozzon létre egy városi Szolgáltató Házat, ahova valamennyi önkormányzati, ügyféllel való kapcsolattartó tevékenységet „beköltöztethetnének”. Így központosulnának a szolgáltatások, s ahol a kor követelményeinek megfelelő ügyféltérrel szolgálnák ki a székesfehérváriakat, s méltó munkakörülményeket teremtenének az ott dolgozók számára is.

 

Image
.

Orosz István hozzátette: a Városi Szolgáltatások Bizottsága a következő hetekben össze fogja gyűjteni azokat a felmerülő igényeket, amelyek egy városi Szolgáltató Házzal kapcsolatban felmerülhetnek. A jelenlegi állapotában sok olyan helyen működik ügyfélforgalom – például az Adóirodán -, ahol egyrészt műemlékvédelmi, másrészt építéshatósági okokból nem lehetséges megfelelő minőségű, „mostani” technika elhelyezése. Ezeket az igényeket a Városi Szolgáltatások Bizottsága összegyűjti, feldolgozza, s az Ideiglenes Bizottság elé tárja majd.

 

Image
.

Szigli István szerint is egy régóta húzódó témáról van szó, s itt az ideje, hogy olyan körülményeket teremtsünk - elsősorban a városlakóknak, és nem utolsó sorban a dolgozóknak-, hogy mindenki megfelelő körülmények között tudjon alkotni. Elkezdődött tehát a gondolkodás, s egy olyan helyszínt próbálnak majd találni, ahol két ütemben meg tudják valósítani az elképzeléseket. A májusi közgyűlésen már döntéseket szeretnének az Ideiglenes Bizottsággal kapcsolatban megszavaztatni.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A Szolgáltató Házhoz egy parkolót is szeretnének terveztetni, mivel a Polgári Frakció úgy véli, nem szerencsés, hogy például az Okmányirodába érkezőknek pénzt kell fizetniük azért, hogy három-négy órákat várakozzanak, míg hivatalos ügyeiket el tudják intézni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >