Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Színházakról és templomokról szól az idei műemlékvédelmi konferencia
Színházakról és templomokról szól az idei műemlékvédelmi konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 22.
A színházak restaurálása és a középkori Magyarország emlékeit érintő kutatások állnak az idei műemlékvédelmi konferencia középpontjában. A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban már negyedik alkalommal rendezik meg az „Európai műemlékvédelmi tendenciák, különös tekintettel a Kárpát-medencére” című konferenciát, ezúttal október 22-én és 23-án.

 

 

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban 2021. október 22-23-án negyedik alkalommal kerül megrendezésre az „Európai műemlékvédelmi tendenciák, különös tekintettel a Kárpát-medencére” című konferencia, amelyet a Károlyi József Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán működő Művészettörténet Tanszék szervez.

A konferencia két fő témája a színházak restaurálása és a középkori Magyarország emlékeit érintő kutatások. Az előadásokban szó lesz a budapesti Operaház mellett a kastélyszínház-sorsok és a zsámbéki régészeti munkák eredményeiről. A kolozsvári Szent Mihály-templom legújabb ásatásai mellett az erdélyi és felvidéki munkálatokról, valamint a türjei műemlékvédelmi munkák értékeléséről, emellett Esztergom és a bélapátfalvi ciszterci templom értékeiről és azok megóvásának szükségéről. A konferencia kitekint Kelet-Ázsia és a divat irányába is.

Bemutatják az első és a második fehérvárcsurgói műemlékvédelmi konferencia előadásait tartalmazó kötet, valamint Mario Schwarz és Rostás Tibor Ausztriában publikált kötete is, amely a korai gótikus emlékanyagra fókuszál.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >