Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Profi szakember klubunk operatív irányításában
Profi szakember klubunk operatív irányításában Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2021. október 22.
Szabó György nevét nem kell bemutatni kézilabdás berkekben. A korábbi felnőtt és utánpótlás válogatott játékos, aki aktív pályafutása során bronzéremig jutott a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is a Tatabányával, a civil életben pedig részt vett a Nemzeti Kézilabda Akadémia felépítésében, immáron a székesfehérvári MÁV Előre SC mindennapjait igazgatja. A több nyelven beszélő, sportmenedzser végzettségű szakember dr. Tálos Péter klubelnök invitálására érkezett a királyok városába.

 

 

Minek köszönhető, hogy csatlakoztál a MÁV Előre SC-hez, milyen kihívást láttál ebben a munkakörben?
Elnök úrhoz régi jó kapcsolat fűz, nagy tisztelője vagyok, az ő hívó szava nekem garancia volt a magas szintű célokhoz. Tudtam, hogy egy nagymúltú, tradicionális egyesületről van szó, melyet 1909-ben alapítottak. A hagyományok, a dicsőséges múlt kötelez bennünket, hogy olyan szintű munkát végezzünk, ami méltó a klub tekintélyes történelméhez, így amikor Péter megkeresett, gondolkodás nélkül igent válaszoltam.

Hogy érzed magad, milyen volt a fogadtatás, a kezdeti ismerkedés?
Nagyon kellemes, mondhatni családi környezet fogadott. Tisztességes, a sportot, a klubot szerető emberekkel ismerkedtem meg. Reményeim szerint hamar átjött, hogy tapasztalatommal, tudásommal, csapatban gondolkodva segíteni szeretnék. Rengeteg feladat van, meghatároztuk a céljainkat, nem unatkozom, nagyon élvezem a munkát.

Mekkora potenciált látsz a klubban, amely a város legrégebbi sportegyesülete?
Óriási potenciált látok. Nem hallottam még embert, aki negatívan nyilatkozott volna a klubról. Erre tudunk alapozni, hiszen nap mint nap azért dolgozunk, hogy az egyesület régi fényében csillogjon, vagy még talán annál is jobban.

Kézilabdából “érkeztél”, itt azonban a röplabda a kiemelt sportág. Milyen sajátosságokkal kell szerinted megküzdeni, hogy utóbbiban is előbbiben ismert sikereket lehessen elérni?
Röplabdában nagyon jól haladunk, két olyan felnőttkeretünk van női-férfi szinten, amely képes lehet az Extraligába való feljutásra. Röplabdában szerényebb költségvetéssel is egészen magas célokat lehet elérni. Ez a kézilabdában sokszorosa. Ilyen szempontból nem bánom, hogy jelenleg a röplabda áll az élen a szakosztályaink közül.

Milyen lehetőségek rejlenek a MÁV Előre SC röplabdán kívül szakágaiban?
Az a célunk, hogy minden szakosztály megtalálja számításait, biztosítsuk a feltételeket a nyugodt munkához, illetve céljaik eléréséhez. Van még két látványsportágunk, a kézilabda és a futball. Ezenkívül van még hét sportágunk, szakosztályunk. Fontos, hogy büszkék legyenek arra, hogy a MÁV Előréhez tartoznak.

Szakmai sikerek tekintetében mivel lennél elégedett rövid- és középtávon?
Elsősorban azzal, hogy ha egy szülő behoz hozzánk egy gyermeket, aki még nem döntötte el, mit sportoljon, tudjunk neki legalább tíz lehetőséget felvázolni, hogy milyen sportágban próbálja ki magát. A legnagyobb siker, ha minél több gyermek tartozik hozzánk, akik megszeretik a sportot és kötődnek hozzánk. Emellett legyünk stabilak anyagilag, míg szakmailag felkészültek. Lehetőségeinkhez képest minél magasabb szinten érjünk el minél több sportsikert. Legyünk büszkék a klubra, legyen meg újra az “egy nagy család vagyunk” érzés.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >