Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A STAT WARS visszatér!
A STAT WARS visszatér! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 26.
Négy fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezését várja a Központi Statisztikai Hivatal a STAT WARS országos versenyre, amelyen ezúttal a területi statisztika sokszínűsége kerül a középpontba. A jelentkezési határidő: november 4.

 

 

A Statisztika világnapját azzal a céllal hívta életre az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Statisztikai Bizottsága, hogy ráirányítsa a figyelmet a statisztika fokozott jelentőségére. A fiatalokat szólítja meg a Központi Statisztikai Hivatal országos versenyével, amelyet középiskolások részére hirdet. A „STAT WARS – Magyarország számokban: ismerd meg hazánkat a statisztikán keresztül” elnevezésű megmérettetés fókuszában idén a területi statisztika sokszínűsége szerepel.

Nevezni 4 fős csapatokban (+1 felkészítő tanár) két kategóriában lehet: 9. és 10. évfolyam, valamint 11. és 12. évfolyam (vagy afölött). A verseny 2+1 fordulós lesz: az első kettőben online feladatokat kell megoldani, a döntőre pedig személyes formában a KSH történelmi épületében, a „Statisztikai Palotában” 2022. február 17-én kerül majd sor. A nevezés ingyenes, a korosztályok dobogósai pedig értékes nyereményekben részesülnek. A kategóriák első két helyezett csapata nemzetközi szinten is megméretheti magát, ugyanis ők képviselik hazánkat az EUROSTAT által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is 2022 tavaszán.

A versenyfelhívás részletes leírását, ütemezését és a korábbi versenyek beszámolóit a https://www.ksh.hu/statwars linken érhetik el az érdeklődők.  A jelentkezési határidő november 4. (csütörtök), majd a hazai verseny első fordulója november 8-án indul.



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >