Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 15 rendelő, akadálymentes megközelítés
15 rendelő, akadálymentes megközelítés Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. október 22.
Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. A teljes egészében uniós forrásból, 538 millió forintból zajló felújítás jelenlegi állását dr. Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, valamint dr. Kovács Zsoltné és Földi Zoltán, az érintett körzetek önkormányzati képviselői nézték meg a mai bejáráson.

 

 

Az eddigi 8 rendelő helyett 15 fogadja majd a betegeket a felújítás után a Szekfű Gyula utcai épületben. Az orvosi rendelő felújítása a terveknek megfelelően halad, nagyjából most a felénél tart; a bontási munkák már befejeződtek, folyamatban vannak az átalakított belső terekben a szakipari munkák, valamit az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók elhelyezése és a tetőszerkezet fedése.

Nemcsak megújul a rendelő, hanem bővül is - mondta el a csütörtöki bejáráson Vargha Tamás országgyűlési képviselő. Egy lift és kiszolgáló helyiség épült hozzá, és a tetőtér beépítésével egy új, harmadik szint is létesül. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a bővítésnek köszönhetően az eddigi 6 felnőtt háziorvosi és két fogászati rendelőhöz képest 7 db felnőtt háziorvosi és 8 db fogorvosi alapellátás kerül elhelyezésre az épületben. Székesfehérvár polgármestere elmondta, az önerő nélküli, teljesen uniós forrásból zajló beruházás mellett a város évek óta végez saját erejéből is felújításokat a Kégl György-program keretében, melynek célja éppen az alapellátásban résztvevő rendelőintézetek felújítása.

Az Európai Uniós forrásból, 538 millió forintból a teljes épület felújítása, fejlesztése valósul meg. A nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés mellett megújul a teljes elektromos hálózat és a fűtési rendszer is. A tetőszerkezet átalakításával egy új, harmadik szinttel bővül a rendelő. A garázs helyén kialakított bővítményben pedig a szociális helyiségek, vizesblokkok egy része kapott helyet, és itt alakították ki a személyfelvonót is. A bejárat és a vizesblokkok is akadálymentesek lesznek, az eligazító táblákhoz mellett a hallássérültek számára hangerősítő rendszer biztosítja a kommunikáció és a tájékozódás zavartalanságát. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a projekt részeként orvosi eszközök, rendelők/tanácsadók, várók komfortosítását szolgáló bútorzatok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >